Campionate

Decizie controversată a VAR-ului în Chelsea - Liverpool, finala Cupei Ligii Angliei » De ce a fost anulat golul lui Van Dijk

+6 Foto
Golul marcat de Virgil van Dijk (32 de ani) în minutul 60 al finalei Cupei Ligii Angliei, Chelsea - Liverpool, a fost anulat de o decizie controversată din camera VAR.

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 25 februarie 2024

Golul marcat de Virgil van Dijk (32 de ani) în minutul 60 al finalei Cupei Ligii Angliei, Chelsea - Liverpool, a fost anulat după o decizie controversată din camera VAR.

Jurgen Klopp a încropit cu greu o echipă pentru finala de pe Wembley. Liverpool s-a descurcat onorabil în fața lui Chelsea, o primă repriză mai mult decât agreabilă, cu șanse la ambele porți.

FOTO. Decizie controversată a VAR-ului în Chelsea - Liverpool, finala Cupei Ligii Angliei

„Cormoranii” păreau să dea lovitura în minutul 60, când Robertson a centrat ideal, iar Van Dijk l-a învins pe Petrovic cu o lovitură de cap.

Reușita a fost inițial validată. Virgil și coechipierii au sărbătorit reușita, dar pe ecranul celui mai mare stadion al Angliei a apărut mesajul că fază va fi analizată în camera VAR.

Van Dijk a pornit dintr-o poziție regulamentară. Asta era clar. Oficialii au analizat alt detaliu.

Wataru Endo era în afara jocului în momentul centrării. Mijlocașul japonez nu a atacat mingea, dar arbitrii au considerat că s-a plasat pe traiectoria de deplasare a lui Levi Colwill.

Endo îl blochează pe Colwill

Fundașul lui Chelsea se afla la un metru în spatele lui Van Dijk, într-o cursă de urmărire.

„Centralul” Chris Kavanagh a mers să revadă acțiunea la monitorul de la marginea terenului și a avut nevoie de un minut pentru a se convinge. Decizia a fost ofsaid și gol anulat, spre stupefacția suporterilor veniți de la Liverpool.

Citește și alte știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.