Campionate

Cristiano Ronaldo va fi anchetat » Gestul făcut la meciul Al Shabab - Al Nassr a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”

+7 Foto
Cristiano Ronaldo, extrem de nervos / Foto: GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 26 februarie 2024

Golgheterul lui Al Nassr, Cristiano Ronaldo, pare să facă un gest obscen în direcția fanilor lui Al Shabab care-i strigau „Messi! Messi!”.

Meci cu urmări la Comisia de Disciplină pentru Cristiano Ronaldo! Internaționalul portughez s-a impus cu Al Nassr în deplasarea de la Al Shabab, scor 3-2, însă Federația din Arabia Saudită va deschide o anchetă care-l vizează direct.

+7 Foto
Cristiano Ronaldo a scandalizat Arabia Saudită cu gestul său

Cristiano Ronaldo pare să facă gesturi obscene în direcția fanilor adverși

Motivul? La final, după ce și-a felicitat coechipierii pentru victorie, CR 7 și-a dus mâna la ureche, apoi, de mai multe ori, spre zona genitală, drept replică la scandările fanilor-gazdă. Aceștia îl enervaseră de mai multe ori în timpul partidei, strigându-i numele marelui rival Lionel Messi.

Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, care citează ziarul saudit Asharq al-Awsat, Federația din Arabia Saudită a decis să deschidă o anchetă în urma acestui incident.

„Observatorul n-a văzut. Comisia de Disciplină se confruntă cu cel mai mare test. Vom aștepta și vom vedea. Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești. Așa se întâmplă în marile ligi”, a scris Waleed Al Farraj, un important scriitor și jurnalist saudit, pe rețeaua X.

Cristiano Ronaldo nu e la prima abatere. Ieșire de bădăran la meciul cu Al Hilal

La începutul lunii februarie, Al Hilal și Al Nassr s-au înfruntat într-un meci amical disputat la Riad, în cadrul turneului amical Season Cup, la care a mai participat Inter Miami. După înfrângerea suferită, 0-2, Cristiano Ronaldo (39 de ani) a comis un gest vulgar.

Integralist, Cristiano Ronaldo nu a reușit să-și lase amprenta pe tabelă. La 3 zile după ce a împlinit 39 de ani, portughezul a avut una dintre cele mai slabe prestații din tabăra lui Al Nassr.

Pe parcursul meciului, publicul i-a fost potrivnic lui CR7. La fiecare atingere de minge, o parte dintre spectatori l-a întâmpinat pe Cristiano cu scandarea numelui rivalului de-o viață, Lionel Messi.

Frustrarea s-a adunat și a culminat la final de meci, când Cristiano a comis un gest vulgar, reprobabil. În timp ce se îndrepta către vestiare, un spectator i-a aruncat la picioare un fular al lui Al Hilal. Ronaldo s-a aplecat, l-a ridicat, a părut să-l frece de zona intimă și l-a aruncat înapoi spre tribună!

La un moment dat, în timpul partidei, Cristiano s-a îndreptat către spectatorii care strigau „Messi, Messi”, și a părut să le spună: „Eu sunt aici, nu Messi!”.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul în deplasarea cu Al Shabab

Cristiano Ronaldo deschisese scorul pentru oaspeți în minutul 21, din penalty. Gol cu care a ajuns la 22 de reușite în 20 de meciuri în acest sezon.

Apoi, lucrurile s-au complicat pentru Al Nassr. Amfitrionii au egalat în prelungirile primei reprize (45+8), tot din penalty, prin Yannick Carrasco. Partea a doua a debutat cu golul lui Talisca, de 1-2, însă Al Shabab a restabilit din nou echilibrul pe tabelă, prin Carvalho (67).

Final încins în Al Shabab - Al Nassr. Gazdele au terminat în zece

Golul victoriei lui Al Nassr a venit pe final, în minutul 86, și a fost reușit de același Talisca. Finalul a fost dramatic. Arbitrul a dictat nu mai puțin de 12 minute de prelungiri, timp în care Radif, de la gazde, a încasat două galbene și a fost eliminat, echipa lui terminând în inferioritate.

Totul s-ar fi încheiat cu bine pentru Al Nassr, dacă, după fluierul final, Cristiano Ronaldo n-ar fi răbufnit la adresa suporterilor adverși. Acum, potrivit presei saudite, ar putea fi pedepsit din cauza gesturilor deplasate prin care a înțeles să replice la scandările lor.

În clasament, în ciuda victoriei repurtate duminică, Al Nassr rămâne la 4 puncte distanță de liderul Al Hilal, care este neînvins în acest sezon.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.