Campionate

Imagine brutală cu arbitra-asistent din La Liga » Umplută de sânge după o lovitură puternică

+5 Foto
Guadalupe Porras, arbitru asistent, plină de sânge în timpul partidei din La Liga, dintre Betis - Bilbao 3-1

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 26 februarie 2024

Guadalupe Porras (37 de ani) s-a izbit ieri puternic cu capul de o cameră de televiziune care transmitea meciul Betis - Bilbao. Asistenta „centralului” Guillermo Cuadra Fernández a primit îngrijiri medicale la marginea terenului, a fost scoasă pe targă și înlocuită după doar un sfert de oră cu al patrulea arbitru!

Momente de groază și spaimă petrecute duminică seară, pe „Benito Villamarin", în debutul partidei din LaLiga dintre Betis și Bilbao (3-1). Era minutul 13, la Sevilla, când Luis Ávila a deschis scorul pentru gazde, iar, în cursa pe margnea terenului, asistenta lui Guillermo Cuadra Fernández, s-a ciocnit total fortuit cu una din camerele ce trasmiteau partida și s-a lovit puternic!

Arbitra de 37 de ani, Guadalupe Porras, s-a prăbușit pe gazon și imediat fața i-a fost acoperită de șiroaie de sânge. Avea o rană urâtă la cap și o hemoragie intensă!

+5 Foto
Guadalupe Porras, arbitru asistent, plină de sânge în timpul partidei din La Liga, dintre Betis - Bilbao 3-1

A primit îngrijiri pe teren și a mers apoi la spital

Ciocnirea teribilă s-a produs în imediata vecinătate a terenului, iar Guadalupe Porras a primit, câteva minute, asistență medicală pe teren, după care a fost scoasă cu targă și dusă în ambulanța cu care a ajuns la spital pentru analize amănunțite.

Néstor Holgueras Castellanos, al patrulea arbitru al confruntării din Andaluzia, i-a luat locul și meciul de aseară a putut continua, fără alte probleme. Yuri (38 autogol) și João Lucas Cardoso (67) au semnat punctele desprinderii alb-verzilor, pentru oaspeți marcând numai Gorka Guruzeta (45+7).

Și-a pierdut cunoștința pentru câteva secunde!

„În urma tamponării camerei TV, asistenta s-a ales cu o sângerare abundentă și și-a pierdut pentru câteva secunde cunoștința, atunci când s-a lovit cu capul de sol.

Asistenta mea a fost îngrijită de staff-urile medicale ale celor două echipe, a fost dusă la cabinetul medical al stadionului și de-acolo la spital.

După acest incident, camera respectivă și operatorul au fost mutați mai în spate, pentru a nu mai pune în pericol integritatea altor participanți la întâlnirea de pe Benito Villamarin.

Am observat că respectiva cameră a mai perturbat și mișcările de pe margine ale celor de pe banca de rezerve și încălzirea jucătorilor. Nestor Holgueras Castellanos a înlocuit asistenta la mijlocul reprizei”, a scris „centralul” în raport.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.