Liga 1

„Cred că au avut acordul cuiva din club” » Reacție neașteptată în scandalul de la Rapid: „Asta e mentalitatea”

Fostul portar al Rapidului, Mircea Bornescu (43 de ani), a comentat în direct la GSP Live escapada în care au fost implicați Alexandru Albu și Andrei Borza, după eșecul giuleștenilor cu Poli Iași, scor 1-3.

Articol de Alexandru Barbu, Alexandru Mone  —  luni, 26 februarie 2024

Fostul portar al Rapidului, Mircea Bornescu (43 de ani), a comentat în direct la GSP Live escapada în care au fost implicați Alexandru Albu și Andrei Borza, după eșecul giuleștenilor cu Poli Iași, scor 1-3.

La scurt timp după înfrângerea împotriva elevilor lui Leo Grozavu, Albu și Borza au fost surprinși într-un club de fițe din Copou. Cei doi fotbaliști au fost excluși din lotul lui Cristiano Bergodi pe o perioadă nedeterminată!

VIDEO Mircea Bornescu: „Momentul nu a fost bun, dar nu e un capăt de țară”

>

„Nu știu dacă și-au ales cel mai bun moment, dar nu cred că au ieșit de capul lor, cred că au avut acordul cuiva din club. Totuși, nu e un capăt de țară, nu au creat prejudicii de imagine clubului, nu s-au îmbătat, nu au făcut scandal.

Sunt tineri, sunt dornici să trăiască și ei, să-și trăiască viața. E foarte grea viața de fotbalist, stai numai în cantonament, plecat mereu de acasă... Probabil au avut niște prieteni comuni prin Iași și au dorit să se vadă.

Momentul nu e bun, dar să știți că în campionatele mari, gen Anglia, după meciuri, jucătorii ies în cluburi, în baruri. Unii dintre ei se îmbată, fac scandal, și nu se întâmplă nimic!

Totuși, mi se pare exagerată reacția creată în media, peste tot, după evenimentul ăsta... N-au făcut nimic foarte grav!”, a declarat Bornescu, la GSP Live

Bornescu a jucat la Rapid în două perioade diferite: 2009-2011 și 2014-2015

„Asta este mentalitatea din România”

Întrebat cum ar fi reacționat la escapada celor doi fotbaliști dacă era conducătorul Rapidului, Bornescu a replicat: „În primul rând, i-aș educa, le-aș explica ce înseamnă să iasă în club după o înfrângere, în România, cu mentalitatea noastră.

Probabil ei au ieșit și când echipa a câștigat, însă atunci nu a zis nimeni nimic. Asta e societatea noastră. I-aș avertiza că vor fi criticați dacă ies în cluburi”.

Nu mă așteptam să piardă Rapid la Iași, a fost un meci groaznic. Însă trebuia să apară și eșecul ăsta, era normal. După o serie de victorii, mereu urmează o înfrângere. Că a venit la Iași, da, este neașteptat. Dacă pierdeau cu CFR și băteau la Iași, era același lucru.

Cei de la Iași au intrat mult mai motivați, mai dornici. Determinarea și-a spus cuvântul în această partidă. Nu e sfârșitul lumii, Rapid nu a pierdut la Iași șansele de a câștiga campionatul.

- Mircea Bornescu, fost portar Rapid

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole despre Rapid:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.