Campionate

În 2006, era cel mai bun tânăr fotbalist al lumii » Azi este supranumit „Regele Kebabului” și a strâns o avere colosală!

+10 Foto
Lukas Podolski, „Regele Kebabului” / Foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 27 February 2024

Lukas Podolski (38 de ani), în prezent legitimat la Górnik Zabrze, este patronul unui lanț de 30 de restaurante de tip fast food, iar kebabul său a devenit deja celebru în toată Germania.

Fostul atacant de la Bayern, Inter și Arsenal a deschis primul restaurant în 2017, atunci când juca la Galatasaray. Acesta a fost impresionat de bucătăria din țara „semilunei” și a decis să deschidă un restaurant numit Mangal Döner la Istanbul, în 2017.

Afacerea care i-a adus sute de milioane de euro lui Lukas Podolski

+10 Foto
Lukas Podolski, jucător emblematic al fotbalului german, devenit „Regele Kebabului” / Foto: Imago Images

Ulterior, fotbalistul cu origini poloneze a deschis în Germania alte 30 de restaurante cu același specific. Podolski este antreprenor de mulți ani. El s-a lansat în diverse proiecte de afaceri. În 2017, la doi ani după ce a părăsit Arsenal, Podolski și-a creat propria marcă de înghețată numită Ice Cream United.

Podolski a organizat și dezvoltat festivaluri de muzică, centre sportive și un turneu de fotbal al celebrităților. Noua sa carieră s-a dovedit a fi un succes total. De la crearea primului său business, Podolski a reușit să-și mărească averea la 207 milioane de euro.

Lukas Podolski: „Deschiderea unui restaurant de cinci stele nu mă reprezintă”

Lukas Podolski a mărturisit că ideea de a deschide un restaurant a venit spontan: „Ideile pur și simplu vin. Nu am nici un plan de business”, a mărturisit jucătorul ziariștilor de la Kölner Stadt-Anzeiger.

222 de goluri în 650 de meciuria marcat Lukas Podolski în cariera sa

Jucătorul nu crede că afacerile sale trimit un exemplu negativ altor jucători: „Un atlet consumă caloriile dintr-un desert sau kebab în mai puțin de zece minute”. Campionul mondial cu Germania în 2014 a adăugat că este un fan al kebabului și că nu se simte atras de restaurantele exclusiviste.

„Dacă comanzi o masă la McDonald's, plătești la fel de mult ca în magazinele mele. Sau chiar mai mult. Totuși, mâncarea nu va fi toxică, lipsită de calitate”, spunea Lukas Podolski recent într-o conversație cu streamerul Montana Black.

Lukas Podolski, un atacant cu o carieră aparte

Podolski și-a început cariera în 2002 la FC Koln. El a jucat apoi la Bayern, Inter, Arsenal, Galatasaray, Vissel Kobe, Antalyaspor și Górnik Zabrze.

Chiar dacă nu a fost întotdeauna constant la echipele de club pentru care a jucat, Lukas Podolski a rămas o legendă a fotbalului german. Cele 49 de goluri în 139 de selecții îl fac al treilea cel mai bun marcator din istoria Germaniei după Miroslav Klose (71 de goluri / 137 de selecții) și regretatul Gerd Muller (68 de goluri / 62 de selecții).

În 2006, Lukas Podolski a fost ales la Campionatul Mondial din Germania cel mai bun tânăr jucător, devansându-l în lupta pentru acest premiu pe Cristiano Ronaldo. El a reușit să câștige alături de „Die Mannschaft” CM 2014 din Brazilia.

În cariera sa, Lukas Podolski a jucat pentru nume grele din fotbalul european precum Bayern Munchen, Inter Milano sau Galatasaray. Totuși, vârful său de formă a fost atins la FC Koln, unde a marcat 86 de goluri și a furnizat 41 de pase de gol în 181 de meciuri oficiale.

  • Articol scris de Mihai Popa și Emanoil Ursache
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.