Campionate

Lovitură în lupta pentru salvare în Premier League » Clubul direct implicat tocmai a anunțat decizia Comisiei de Apel

Depunctarea lui Everton a fost redusă de o Comisie de Apel. „Caramalele” au recuperat 4 dintre cele 10 puncte pierdute și sunt acum pe locul 15. / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 26 februarie 2024

Depunctarea lui Everton a fost redusă de o Comisie de Apel. „Caramelele” au recuperat 4 dintre cele 10 puncte pierdute și sunt acum pe locul 15.

În toamna anului 2023, gruparea din Liverpool a fost penalizată cu 10 puncte, din cauza unor pierderi de 355 de milioane de euro. „Caramelele” n-au acceptat decizia, au făcut apel și au avut câștig de cauză.

Formația antrenată de Sean Dyche a rămas cu o depunctare de 6 puncte și a urcat până pe locul 15 în Premier League. Nu e ferită de grijile retrogradării. Avansul față de Luton, prima de sub linie, este de 5 puncte.

Clasamentul actualizat în Premier League, după decizia din cazul lui Everton

Everton, comunicat oficial după decizia Comisiei de Apel

Everton poate confirma că depunctarea dictată în noiembrie de o comisie independentă a Premier League a fost redusă de la 10 la 6 puncte, cu efect imediat. Suntem mulțumiți că apelul nostru a avut rezultatul dorit. Cei din Comisia de Apel au considerat că depunctarea a fost impusă inițial a fost nepotrivită.

Clubul este, de asemenea, mulțumit de decizia Comisiei de Apel de a anula constatarea inițială a Comisiei, conform căreia clubul nu ar fi acționat cu bună credință. Această decizie, împreună cu reducerea sancțiunii, a fost un aspect important pentru club în apel. Prin urmare, clubul se simte îndreptățit în continuarea recursului său

- Comunicat Everton

Manchester City nu va fi suspendată până în 2025

Manchester City, care are probleme mult mai grave, nu are amenințat viitorul imediat. Campioana Angliei a fost acuzată în februarie 2023 de încălcarea de 115 ori a regulamentului fair-play-ului financiar, dar procesul va începe în cel mai bun caz peste un an.

Verdictul e așteptat pentru vara lui 2025. Și clubul va face apel! Contractul lui Pep Guardiola se încheie pe 30 iunie 2025.

Citește și alte știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.