Liga 1

Moment controversat în Universitatea Craiova - Voluntari » Verdictul lui Marius Avram: „De asta e diferit față de eliminarea lui Nana Antwi”

+24 Foto
Nicușor Bancu, „galben” în Universitatea Craiova - Voluntari / FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Articol de Eduard Apostol, Adrian Jitea  —  Monday, 26 February 2024

Cel mai controversat moment al primei reprize din Universitatea Craiova - FC Voluntari s-a petrecut în minutul 24, la duelul dintre Nicușor Bancu (31 de ani) și Nicolae Carnat (25 de ani).

Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 7 al disputei din Bănie, prin Baiaram, și părea să aibă o misiune ușoară. Elevii lui Nicolae Dică au urcat liniile, iar în minutul 24 s-au considerat nedreptățiți de o decizie a arbitrului Adrian Cojocaru.

FOTO. Fază controversată în minutul 24 din Universitatea Craiova - FC Voluntari

Dumiter a recuperat o minge la jumătatea terenului și l-a lansat pe Carnat. Mijlocașul Voluntariului a avut prim planul în duelul cu Nicușor Bancu. La marginea suprafeței de pedeapsă a existat un contact ușor între cei doi, o mână pusă de căpitanul oltenilor în spatele adversarului.

Adrian Cojocaru a considerat că este fault și a dictat cartonaș galben. Atingerea a fost clar în afara suprafeței de pedeapsă, dar ilfovenii au protestat vehement considerând că Bancu ar fi trebuit să vadă direct cartonașul roșu.

Galbenul încasat a fost cel cu numărul 9 din acest sezon. Bancu va lipsi runda viitoare, când Universitatea se deplasează pe terenul Petrolului.

Verdictul lui Marius Avram

Marius Avram, fost arbitru FIFA și expertul în arbitraj al emisiunii „Digi Sport Special”, a dat verdictul în faza incriminată de ilfoveni și a explicat de ce e diferită față de cea în care Nana Antwi a fost eliminat, în FCSB - FC Botoșani:

Mă bucur că a apărut faza asta. Putem arăta diferențele și de ce consider că a luat decizia corectă arătând cartonașul galben. Dacă la FCSB mingea era în fața jucătorului, la un metru, având clar posibilitatea de a avea control, la Craiova mingea e în aer, în zona capului, când e împins de Bancu.

Instrucțiunile pe care arbitrii le primesc de la FIFA sunt că în acest gen de fază nu se dă cartonaș roșu. În Legile Jocului e prevăzut că arbitrii țin cont de distanța față de poartă, direcția generală a jocului, posibilitatea de a păstra sau recupera mingea. Trebuie să fie foarte mare posibilitatea pentru a dicta cartonaș roșu. Decizia arbitrului a fost corectă!

- Marius Avram, la „Digi Sport Special”

În stânga faza din FCSB - Botoșani, în dreapta cea din Craiova - Voluntari / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

VIDEO. Imagini de la stadion, dinainte de Universitatea Craiova - FC Voluntari

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.