În direct la GSP Live, Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a precizat că, în opinia lui, „centralul” Adrian Cojocaru a judecat greșit 3 faze de arbitraj din partida Universitatea Craiova - FC Voluntari 2-1.
VIDEO. Cristi Balaj, analiză la GSP Live a fazelor controversate de la CSU Craiova - FC Voluntari
În minutul 24, la 1-0 pentru Universitatea Craiova, Bancu l-a faultat din postura de ultim apărător pe Carnat și a primit „galben” din partea arbitrului Cojocaru, decizie care nu a fost întoarsă din camera VAR, unde au oficiat Lucian Rusandu și Vasile Marinescu.
Balaj e de părere că Bancu ar fi trebuit eliminat: „Dacă apărătorul nu l-ar fi împins pe atacant, atacantul ar fi preluat mingea pe piept. Poza se face eliminând jucătorul care a faultat. Pe o rază de aproximativ 7 metri, nu ar fi fost niciun adversar. Șansele să preia mingea pe piept și să rămână singur cu portarul erau iminente”.
De asemenea, Cristi Balaj susține că Adrian Cojocaru a dictat în mod eronat penalty-ul din minutul 51, în urma căruia FC Voluntari a egalat la 1. Contactul dintre Dumiter și Laurențiu Popescu nu l-a convins pe Balaj: „Nu a fost penalty”.
„A fost o decizie greșită a arbitrului din teren”, a declarat Cristi Balaj și când a fost întrebat despre lovitura de pedeapsă din prelungiri, acordată inițial oaspeților și anulată ulterior de Cojocaru, după ce arbitrul din Galați a revăzut la monitorul VAR momentul cu Carnat și Laurențiu Popescu în prim-plan.
Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Cu o etapă înainte, Cojocaru a comis o eroare gravă împotriva noastră”
Balaj nu a uitat că Adrian Cojocaru, „centralul” de la CSU Craiova - FC Voluntari 2-1, a fost arbitru VAR la meciul din runda cu numărul 26 dintre FCU Craiova și CFR Cluj, scor 1-3, când, susține președintele „feroviarilor”, a greșit în momentul în care nu a intervenit în minutul 88 la un penalty solicitat de CFR.
„Centralul” Marian Barbu a lăsat jocul să continue după duelul dintre Lacroix și Otele, faza reclamată de Balaj.
„Din păcate, apar greșeli. Iar cel mai grav este atunci când ce spun cei de la CCA - chiar dacă vorbesc frumos - nu se potrivește cu faptele din teren.
Am văzut aseară un arbitru care a făcut greșeli la partida dintre Craiova și FC Voluntari (n.r. - Adrian Cojocaru). Cu o etapă înainte, la scorul de 2-1 pentru noi, în minutul 88 al meciului cu FCU Craiova, am avut un penalty comis din neglijență, o piedică asupra lui Otele. Din punctul meu de vedere, mi s-a părut o greșeală gravă. Arbitru în camera VAR a fost Adrian Cojocaru, care n-a fost sancționat, ci premiat cu o delegare la duelul dintre Craiova și Voluntari. Ce se înțeleagă arbitrii, atunci? Că pot greși la asemenea faze și nu se întâmplă nimic”, a declarat Balaj, la GSP Live.
Președintele CFR-ului a continuat: „Nu înțeleg cum observatorul Comănescu i-a putut acorda o notă (n.r. - la partida dintre FCU Craiova și CFR Cluj) prin care i-a permis să fie delegat etapa următoare. Când eram arbitru activ, Kyros Vassaras îmi explica faptul că aceste situații trebuie sancționate. Regulamentul este același și acum. Din punctul meu de vedere, nu există rea-voință. Ceea ce spun e în favoarea arbitrilor. Au fost greșeli, dar problema e când observatorul acoperă erorile arbitrilor”.
Întrebat dacă Comisia Centrală a Arbitrilor e constrânsă să ruleze aceiași arbitri din lipsă de variante, Balaj a comentat astfel: „Nu vă ascund că motivul pentru care de multe ori nu spun nimic este că eu consider că nu există alte variante. Chiar dacă nu au alte soluții, iar delegările erau deja făcute, observatorul trebuie să-și facă datoria. În situația în care observatorul a notat corect arbitrul și a subliniat acea greșeală, îmi fac mea culpa. N-am de unde să știu, eu văd doar rezultatul. Și s-a mai întâmplat să avem antecedente cu acel observator (n.r. - Adrian Comănescu)”.
- GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro
{{text}}