Liga 1

Două informații inedite înainte de Dinamo - Hermannstadt » Cea mai mare medie de suporteri din ultimii 10 ani

Dinamo a câștigat ultimul meci acasă, 3-1 cu Oțelul // foto: Ionuț Iordache, GSP

Articol de Ionuţ Iordache, Daniel Grigore  —  marţi, 27 februarie 2024

În această seară, de la ora 18:30, Dinamo va primi vizita celor de la Hermannstadt în etapa 28 a sezonului regulat. Cu 4 ore înaintea partidei de pe Arcul de Triumf mai sunt disponibile aproximativ 100 de bilete.

Dinamo a obținut victorii consecutive cu Farul (2-0) și Oțelul (3-1), apoi a fost readusă cu picioarele pe pământ în Gruia, 0-4 cu CFR Cluj.

Pentru „câinii” lui Zeljko Kopic urmează un alt duel pe teren propriu, cu Hermannstadt, echipă cu un obiectiv total diferit, accederea în play-off.

Înaintea partidei, GSP.ro vă prezintă două aspecte inedite referitoare la acest duel.

1. Hermannstadt, adversara lui Dinamo de astăzi, este fără victorie în deplasare din iulie

Sibienii au câștigat 8 partide în acest sezon, însă una singură a venit în deplasare, chiar în a doua etapă, 3-1 cu Poli Iași.

Au trecut 7 luni de la acel succes, perioadă în care Hermannstadt a înregistrat 7 egaluri și 5 înfrângeri „afară”.

De altfel, singura echipă din Superligă cu o zestre mai săracă în deplasare decât Hermannstadt este FC Botoșani, 7 puncte câștigate. Tot 10, precum sibienii, a obținut și Dinamo.

2. Dinamo are cea mai mare medie de suporteri din ultimii 10 ani

Dinamo s-a bucurat în acest sezon de un sprijin important din partea suporterilor. Media asistenței în acest sezon, în care dinamoviștii au trecut de pe Arena Națională pe Arcul de Triumf și invers, este de 7.980 de oameni. În sezonul 2021/2022, la capătul căruia „câinii roșii” au retrogradat, erau în medie 1.820 de oameni la meci.

De altfel, și în această seară, cu Hermannstadt, se anunță o asistență importantă. Doar 100 de bilete mai sunt disponibile la momentul redactării articolului, cu 4 ore înaintea partidei.

Cu o victorie astăzi, Dinamo s-ar apropia la numai două puncte de FC Voluntari. Dacă ar câștiga, sibienii s-ar distanța la 3 puncte de UTA, 5 de Petrolul și U Cluj.

VIDEO. Zeljko Kopic a prefațat Dinamo - Hermannstadt

>

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.