Opinii

Se mint singuri!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  marţi, 27 februarie 2024

Nu contest că arbitrii greșesc în Superligă mai des decât s-ar cuveni. Pe de altă parte însă, ei au devenit un fel de, le pot zice așa?, Acari Păun, în capul cărora antrenorii și conducătorii, dar mai ales primii, aruncă vina unor rezultate slabe. Ca și când s-ar uita la paiul din ochii altora înaintea bârnei din propriii ochi.

De pildă, deși Universitatea Craiova a revenit pe locul 4 după ce a învins-o târziu și la limită pe Voluntari, ajutată fiind și de egalul de-acasă al Farului, s-a văzut că formația lui Rotaru nu traversează cea mai fericită perioadă. Șovăie, se clatină.

Cu Bancu de nerecunoscut și cu Andrei Ivan, liderul de altădată, uitat pe banca de rezerve, echipa câștigă mai mult din cursele lui Mitriță decât din ideile lui Petev. Nema strategie, așa-i?

Și totuși, tehnicianul bulgar refuză realitatea, părând că nu prea înțelege ce se întâmplă. Altfel n-ar fi acuzat, forțând nota, că „Arbitrii ne-au luat până acum 8 sau 10 puncte!". Numai atâtea, drugare, te ții de glume?!

La rându-i, în loc să fie supărat pe jucătorii săi, fără victorie de 4 meciuri, Nicolae Dică a pus eșecul de pe „Oblemenco" pe seama brigăzii lui Adrian Cojocaru. Între altele, i-a reproșat „centralului" gălățean că, sucindu-se la faza din prelungiri, a renunțat la decizia de a acorda penalty pentru Voluntari după ce, chemat de Rusandu la VAR, a revăzut faza.

Bine a făcut c-a renunțat! Practic, și-a îndreptat eroarea inițială, pe considerentul că portarul L. Popescu chiar nu-l faultase pe Carnat. Poate l-a atins ușor cu antebrațul, dar un asemenea contact nu trebuia sancționat cu 11 metri. Niciodată. Cum nu trebuia dictat, părere mai largă, nici cel din care ilfovenii au egalat la 1. Atunci, același L. Popescu s-a ciocnit cu Dumiter, doar că tamponarea nu s-a produs din culpa portarului. S-ar fi recomandat ca VAR să intervină și n-a reacționat!

Adrian Cojocaru. Foto: Imago Images

Într-adevăr, Cojocaru a tot comis-o luni seara. Când nu l-a eliminat pe Bancu pentru fault din postura de ultim apărător, ca și, repet, în momentul în care a fluierat penalty la Dumiter. Dar nu din pricina arbitrului a pierdut Voluntari. Împotriva convingerii lui Dică, scorul de 2-1 pentru Universitatea a părut corect. Craiova a fost mai energică, mai activă. Cu puțin, dar a fost.

Regretabil e că sunt din ce în ce mai numeroși oficialii, prioritar antrenorii, care folosesc arbitrajele ca alibiuri pentru evoluțiile dezamăgitoare ale echipelor lor. Procedând așa, căutând adică vinovați în afară, nu fac decât să se mintă singuri!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.