Liga 1

Mircea Rednic, ultimul antrenor care a adus titlul Rapidului, înaintea duelului de miercuri: „Mă gândesc că o să fiu primit bine în Giulești”

+22 Foto
Mircea Rednic a scris istorie la Rapid FOTO Arhiva GSP

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Tuesday, 27 February 2024

Mircea Rednic (61 de ani) se întoarce „acasă” pe Giulești. Într-unul dintre cele mai importante dueluri din fotbalul autohton, cel dintre Rapid şi UTA Arad. Partida este liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Orangesport 1, Primasport 1 și Digisport 1, miercuri, de la ora 21:00.

Indiscutabil, Mircea Rednic face parte din povestea spectaculoasă a Grantului. Ca jucător a venit din Belgia de la Sint-Truidense și a fost titular incontestabil în sezonul 1998-1999, atunci când a câștigat și titlul de campion. Apoi, în 2002-2003 a condus echipa de pe bancă și iar a bifat titlul.

„Mă gândesc că o să fiu primit bine. Au trecut ceva ani de când am câștigat titlul și asta spune multe. Și l-am câștigat cu alte condiții... Condițiile au fost mult mai bune după ce-am plecat eu. Atunci nici măcar antrenorul nu avea salariu de 200.000 de euro. Peseiro a avut un milion! Iar rezultate n-au mai avut”, a spus Rednic, înainte de plecarea echipei spre București.

>

Mircea Rednic, în istoria fotbalului românesc

Mircea Rednic este unul dintre cei trei din istoria fotbalului autohton care au câștigat titlul bifând cel puțin un meci într-un sezon atât din postura de antrenor, cât și ca jucător.

Ceilalți doi sunt Ștefan Cârjan, la Unirea Tricolor (1940-1941), și Mircea Lucescu la Dinamo (1989-1990).

Pe lângă titlu, Rednic mai are o Cupă a României adjudecată, tot ca jucător (1998). Dar spune că „acum e un alt Rapid, cu un stadion nou, cu o atmosferă foarte bună, cu un acționar ambițios”.

„An de an vor juca la titlu! O echipă cu lot bun, antrenor cu experiență. Chiar dacă vin după eșecul de la Iași, eu cred că a fost un accident. Mai mult ca sigur ne vor trata cu maximă seriozitate. Eu mi-aș fi dorit ca Rapid să câștige la Iași”, a mai explicat antrenorul de 61 de ani.

Match Preview Rapid - UTA Arad » Etapa 28 din Superliga

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.