Liga 1

VAR pe genunchi! O nouă eroare monumentală în Superligă: gol valabil anulat după ce au tras liniile în bătaie de joc

Articol de Andrei Crăiţoiu, Sergiu Alexandru  —  marţi, 27 februarie 2024

Repriza a doua a meciului FCU Craiova - Poli Iași 1-1 a adus un moment controversat. Din camera VAR, golul ieșenilor a fost anulat în mod eronat!

Arbitrajul penibil continuă să-și facă de cap în Superligă! După o etapă plină de erori, noua rundă #28 a adus din nou momente halucinante. De această dată la Craiova.

În minutul 56, la scorul de 1-1, Poli Iași a punctat prin Kabran, care a trimis mingea în poartă cu un șut de la 11 metri, după o bâlbâială a defensivei oltene. Asistentul Alexandru Cernei nu a ridicat fanionul, iar reușita a fost analizată mai bine de cinci minute în camera VAR.

Halucinant: gol anulat după o gafă incredibilă din camera VAR

Au urmat câteva minute de așteptare, în timp arbitrii din camera VAR (Marcel Bîrsan și Iulian Dima) au analizat faza pentru a fi siguri că nu a existat nimic în neregulă. Și ulterior a venit verdictul: golul a fost anulat pentru ofsaid. DECIZIE ERONATĂ!

Aceștia au decis că Martac, cel care recuperează mingea după un șut blocat al unui coleg și care a dat pasa decisivă la gol, se afla în afara jocului.

La câteva minute după anularea golului, pe TV s-a arătat și reluarea pe care cei doi arbitri din camera VAR au anulat golul, cu liniile pe care le-au tras. Iar reluarea a arătat că Bîrsan și Dima au greșit incredibil când au anulat golul.

Concret, în camera VAR s-au tras liniile greșit. Linia albastră, care delimitează poziția fundașului de la FCU Craiova (Mascarenhas), a fost pusă la piciorul stâng, nu la cel drept, care se afla mai aproape de poartă. Astfel, Martac a părut în ofsaid, doar că poziția sa ar fi fost regulamentară, dacă linia ar fi fost în poziția corectă!

Ulterior, VAR a intervenit bine

În minutul 76, VAR-ul a anulat din nou un gol.

De data asta în poarta ieșenilor. Sibide a făcut 2-1 profitând de o gafă a lui Gheorghiță. Validat inițial, golul a fost anulat din camera VAR. Motivul? Atacantul oltenilor a preluat mingea cu mâna. De data asta, reluarea a arătat că decizia lui Bîrsan și Dima a fost corectă.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.