Liga 1

Decizie de neînțeles în Dinamo - Hermannstadt » Ofsaid dictat de VAR după o minge venită de la adversari! Balonul intrase în poartă

Articol de Sergiu Alexandru  —  Tuesday, 27 February 2024

Dinamo a intrat în avantaj la pauza meciului cu Hermannstadt (1-0), după ce în finalul primei reprize a avut loc o fază extrem de controversată.

După scandalul de la FCU Craiova - Poli Iași, când în camera VAR s-au tras greșit liniile și s-a anulat eronat un gol al moldovenilor, și în Dinamo - Hermannstadt s-a luat o decizie care a născut controverse.

În minutul 41, la 1-0 pentru Dinamo, după o acțiune a lui Murgia, Velkovski a vrut să degajeze o minge, dar a făcut-o în colegul său, Moura. Mingea a sărit la Balaure, care a trimis-o în fața porții, de unde Ianis Stoica a șutat. Răzvan Patriche a respins, însă mingea pare să fi intrat în poartă.

Decizie de neînțeles în Dinamo - Hermannstadt, din camera VAR

Imediat după ce Patriche a respins, arbitrul Iulian Călin a fluierat pentru ofsaid, după semnalizarea asistentului Ferencz Tunyogi. Până la intervenția tușierului, „centralul” nu arătase centrul terenului, deci nu urma să valideze golul sibienilor. Reluările TV au arătat că decizia a fost una greșită.

În primă fază, când mingea se afla la Murgia, Balaure era în ofsaid, la fel ca Valerică Găman, doar că cei doi nu influențează faza.

Ulterior, cei doi au rămas în afara jocului, doar că mingea a ajuns la Balaure de la un advesar. E adevărat că Moura, ultimul care atinge mingea, nu a controlat-o, dar balonul a fost degajat tot de un dinamovist, Velkovski, care îl avea în posesie și nu era presat de adversari.

Citește mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.