Liga 1

CCA a publicat înregistrarea audio » Dialogul dintre Bîrsan și Feșnic la golul anulat de VAR: „Ăla e, da. Salvăm imaginea și o dăm”

Faza golului anulat lui Poli cu FCU Craiova

Articol de Daniel Grigore  —  Wednesday, 28 February 2024

Echipa de implementare VAR a venit cu precizări referitoare la decizia de a le anula un gol celor de la Poli Iași în meciul cu FCU Craiova, 1-1, hotărâre care a părut a fi eronată pe transmisiunea live a meciului.

Marți, în deschiderea etapei 28 din Superligă, FCU Craiova și Poli Iași au remizat în Bănie, 1-1. În minutul 56, moldovenii au punctat prin Kabran, însă reușita a fost anulată la aproximativ 5 minute distanță, la intervenția arbitrilor din camera VAR, Marcel Bîrsan și Iulian Dima.

Aceștia au considerat că Martac, autorul pasei decisive, se afla în afara jocului, însă la câteva minute după anularea golului, pe transmisiunea TV a fost prezentată o imagine din care reieșea că Mascarenhas îl ținea în joc pe fotbalistul oaspeților.

În imaginea prezentată pe transmisiunea meciului, Kabran pare ținut în joc de Mascarenhas

CCA a publicat înregistrarea audio » Dialogul dintre Bîrsan și Feșnic la golul anulat în FCU Craiova - Poli Iași

În această dimineață, CCA a venit cu precizări, publicând discuția dintre arbitrul VAR, Marcel Bîrsan, și „centralul” Horațiu Feșnic.

>

„Analiza echipei din camera VAR a fost corectă, toți pașii necesari pentru analizarea unei situații de ofsaid fiind parcurși în mod corect.

Confuzia a fost generată de faptul că imaginea folosită pentru publicul spectator nu a fost din unghiul utilizat pentru analiza acestei situații”, a transmis echipa de implementare VAR. Practic, decizie corectă, dar „dovadă” aleasă greșit.

Pe înregistrarea audio, se aude cum Bîrsan spune:

„Verificăm posibil ofsaid. Hai să facem triangulație pe călcâiul ăla (n.r. - al lui Mascarenhas, cea mai apropiată parte a corpului de linia porții). Ăla e, da. Acum vreau la jucătorul în verde (n.r. - Martac), tot triangulație pe călcâi. Ofsaid. Salvăm imaginea asta și o dăm”.

Ulterior, arbitrul VAR i se adresează „centralului”: „Horațiu, arată semnul de VAR, anulează golul, ofsaid. Se reia jocul de la 3 metri de linia de poartă”.

Imaginea care demonstrează că Martac era în ofsaid: călcâiul lui, marcat cu linie roșie, este mai aproape de poartă decât al lui Mascarenhas, marcat cu albastru

Nu s-a mai înscris până la final, și golul lui Sidibe a fost anulat de VAR, rezultatul a rămas 1-1, iar Poli a ratat șansa de a-i depăși pe olteni în clasament.

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.