Liga 1

Vassaras a recunoscut » Două greșeli majore de arbitraj în ultimele două zile din Superligă: „Penalty acordat în mod eronat!”

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a semnalat două erori majore în meciurile Universitatea Craiova - FC Voluntari, scor 2-1, și Dinamo - FC Hermannstadt, scor 1-0.

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 28 februarie 2024

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a semnalat două erori majore în meciurile Universitatea Craiova - FC Voluntari, scor 2-1, și Dinamo - FC Hermannstadt, scor 1-0.

Universitatea Craiova - FC Voluntari a fost un meci cu multe decizii controversate luate de brigada lui Adrian Cojocaru. Ambele tabere au ieșit la atac, cea mai dură reacție fiind a finanțatorului Mihai Rotaru.

Kyros Vassaras a simțit nevoia să intervină. Într-un articol publicat pe site-ul FRF, președintele CCA a concluzionat că „centralul” Cojocaru a comis o eroare flagrantă. Penalty-ul din care ilfovenii au marcat nu ar fi trebuit dictat.

FOTO. Vassaras semnalează o greșeală de arbitraj în Universitatea Craiova - FC Voluntari

„Înainte de acordarea loviturii de pedeapsă, în faza de construcție a atacului, nu a fost comisă nicio abatere. Arbitrul acordă o lovitură de pedeapsă în mod eronat.

Atacantul, după ce joacă mingea, se deplasează către portar. Portarul se deplasează către minge și o joacă cu mâna. Acest contact trebuie considerat unul normal pentru jocul de fotbal, un contact fizic ce nu poate fi evitat.

Arbitrul video trebuia să verifice aceste criterii și să intervină solicitând arbitrului să revadă situația la monitorul de la marginea terenului de joc. În această situație, arbitrul ar fi trebuit să lase jocul să continue”, a precizat Vassaras.

În cealaltă fază controversată a partidei, faultul comis de Nicușor Bancu în postura de ultim apărător, Vassaras a concluzionat că decizia a fost corectă, doar cartonaș galben.

Ofsaid semnalat greșit în Dinamo - Hermannstadt

În minutul 41, la 1-0 pentru Dinamo, după o acțiune a lui Murgia, Velkovski a vrut să degajeze o minge, dar a făcut-o în colegul său, Moura. Mingea a sărit la Balaure, care a trimis-o în fața porții, de unde Ianis Stoica a șutat. Răzvan Patriche a respins din apropierea liniei porții. Brigada de arbitri a semnalat un ofsaid, dar Vassaras contrazice decizia.

În momentul în care mingea este jucată, doi jucători de atac se află în poziție de ofsaid, fără să influențeze adversarul. Apărătorul, având controlul mingii, o degajează din interiorul propriei suprafețe de pedeapsă. Mingea, după ce lovește corpul unui coechipier al apărătorului, ajunge la un atacant aflat în poziție de ofsaid, atacant ce are o ocazie de a marca. Atacantul nu trebuie sancționat pentru poziția sa. Mingea trimisă de atacant către poartă este oprită de un alt apărător aflat pe linia porții.

Arbitrii video verifică situația de gol, analizând dacă mingea a depășit în întregime linia porții. Nu avem tehnologia Goal-line, dar imaginile disponibile de la camerele de pe stadion demonstrează că nu există o dovadă clară a golului. Decizia corectă este ca jocul să continue
- Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.