Liga 1

Galeria FCSB-ului, reacție dură după ce a aflat câte bilete primește la derby-ul cu Rapid: „Cacealma! O fac pentru bani”

Articol de Romeo Ene  —  joi, 29 februarie 2024

Clubul Rapid, prin vocea acționarului Victor Angelescu, a anunțat astăzi că le va oferi celor de la FCSB toată peluza de pe Arena Națională la derby-ul care va avea loc în ultima etapă a sezonului regular, însă suporterii vicecampioanei consideră că tactica giuleștenilor este una înșelătoare.

Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB-ului, a oferit prima reacție după anunțul rapidiștilor. El este convins că rapidiștii nu au luat această măsură pentru suporteri, ci doar din rațiuni financiare, iar roș-albaștrii le vor oferi giuleștenilor tot 2800 de bilete la meciul din play-off, echivalentul a 5% din capacitatea Arenei Naționale.

Liderul galeriei FCSB-ului, anunț ferm: „Au aruncat o cacealma. Eu tot la inelul 3 le dau bilete”

„Eu tot sus acolo le dau bilete, la inelul 3. Să joace unde vor, nu merge așa, e strategia lor. Ei au zis că ne dau peluza, ca să primească toată peluza în play-off, iar în ultimul meci să ne dea 600 de bilete pe Giulești, nu putem să savurăm această cacealma.

Le voi da exact cât spune legea (n.r. - 5% din capacitatea stadionului). Nu mă interesează, să-mi dea unde vor bilete, treaba lor. Nu le-a mers strategia. Au aruncat această cacealma pentru ca noi să le dăm în play-off toată peluza.

Noi vom juca primul meci acasă, iar când vom juca la ei ne vor da iar 600 de bilete. Nu mă interesează câte bilete ne dau acum, eu tot 5% le dau. O fac pentru bani, nu pentru suporterii noștri.

Eu știu de aceste discuții de 2-3 săptămâni. În ultima etapă a play-off-ului, dacă vor mai avea șanse la câștigarea campionatului, or să joace pe Giulești cu noi, acolo unde atmosfera e mai plăcută pentru ei”, a spus Gheorghe Mustață, pentru Fanatik.

Încasările din Giulești, mult sub cele de pe Arena Națională

În acest sezon, cea mai mare asistență înregistrată în Giulești a fost de 12.537 oameni, la 2-1 cu Oțelul pe 3 februarie 2024. În medie, Rapid a avut 11.520 de spectatori la meciurile de acasă.

Chiar dacă asistența de vârf ar fi egalată, undeva în jur de 12.600 de oameni, cu 5.123 de abonați încasările ar fi net inferioare celor de pe Arena Națională, sub 100.000 de euro.

Costurile pentru organizarea meciului depășesc 40.000 de euro

Închirerea Arenei Naționale pentru un meci din Superligă costă 13.000 de euro, fără TVA, alte 10.000 de euro sunt plătite sub formă de costuri pentru operarea stadionului, în vreme ce plățile conexe, inclusiv pentru firma de pază, trec cheltuielile totale de 40.000 de euro.

În 2022, Rapid a încasat 1,6 milioane de euro din vânzarea biletelor. FCSB a fost lider la acest capitol în România, 2,2 milioane.

VIDEO. Cristiano Bergodi preferă Giuleștiul în detrimentul Arenei Naționale:

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.