Opinii

Schimbarea de la FCSB și două meciuri-cheie

Raul Rusescu

Articol de Raul Rusescu  —  vineri, 01 martie 2024

FCSB se ține la distanță în fața Rapidului, care e la rândul ei cu un pas în fața CFR-ului. Se pregătește de un play-off fundamental, în care contează enorm cum va începe.

În victoria cu Voluntari, FCSB a practicat un joc ce chiar li se potrivește fotbaliștilor, care au libertate. Se mișcă mult, stânga-dreapta, iar singurul care rămâne fix este Alex Băluță. E un joc care aduce rezultate, asta e cel mai important, și o face fără ca echipa să aibă un vârf împins, clasic. Jucătorii se schimbă între ei, ceea ce înseamnă că au condiție fizică, pot alerga, iar asta dă roade.

Primul care a fost luat la rost a fost Luis Philipe, dar e mult prea devreme, abia a strâns câteva meciuri în roș-albastru, nimic nu e clar, ar trebui lăsat până la vară. Nu e ușor să vii la FCSB și să ai un impact puternic. Același lucru, într-un fel, e valabil și pentru David Miculescu, care are calități, dar care a și acumulat o perioadă destul de lungă în roș-albastru.

FC Voluntari - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Jucător foarte talentat, Octavian Popescu are nevoie să se adapteze la ceea ce i se cere și la ce se întâmplă. Trebuie să își ridice nivelul, e un moment important în cariera lui, în care trebuie să se muleze și pe alte poziții, fiindcă altfel rămâne pe bancă. Iar banca e puternică.

În fotbalul de azi, nu prea mai poți să îi indici tu antrenorului: „Știi, îmi place să joc acolo sau acolo”, e vital să își schimbe abordarea. Nu este o critică, o spun din proprie experiență. Fotbalul nu așteaptă pe nimeni!

Trebuie să subliniez că antrenorii au cel mai mare merit pentru ce se întâmplă la FCSB, de la scheme de joc și până la felul în care țin în frâu relațiile dintre jucători, cum pregătesc antrenamentele etc.

De asemenea, e de remarcat că, spre deosebire de anii anteriori, FCSB a avut forța să revină după un start slab. Până acum, nu se întâmpla asta. O schimbare importantă.

Suspansul din Superligă e mai mare în acest sezon. Meciurile sunt mai spectaculoase, sunt mai multe goluri, ritmul e mai ridicat. Ne așteaptă etape foarte interesante. Atenție, Poli Iași - Dinamo și UTA - FCU Craiova reprezintă meciul campionatului pentru fiecare dintre cele 4 echipe!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.