Campionate

Start împiedicat de campionat pentru Dan Petrescu. De ce nu l-a salutat pe antrenorul advers

Dan Petrescu, egal în prima etapă a sezonului în Coreea de Sud / X K-League

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 01 martie 2024

Dan Petrescu (56 de ani), antrenorul lui Jeonbuk Motors, a scos azi doar o remiză (1-1) acasă cu Daejeon Hana Citizen, în prima etapă din K-League, Ahn Hyun-Beom marcând golul egalizator în minutul 86.

Debut chinuit de campionat înregistrat azi de Jeonbuk Motors. Echipa pregătită de Dan Petrescu, calificată în „sferturile" Ligii Campionilor Asiei (3-1 la general cu Pohang Steelers), a fost ținută în șah, pe teren propriu (1-1), de Daejeon Hana Citizen, clasată pe locul al optulea în sezonul trecut din K-League.

La finalul întâlnirii, Dan Petrescu a fugit la vestiare și n-a mai dat mâna cu tehnicianul adversarilor, Lee Min-Sung: „A fost foarte frig și nu m-am mai putut abține. Era urgent să ajung la toaletă!”.

Oaspeții au deschis scorul prin Gutkovskis (11) și au risipit avantajul pe final, fundașul Ahn Hyun-Beom reușind să restabilească echilibrul pe tabelă în minutul 86 și să aducă primul punct pentru Jeonbuk în noua ediție din K-League.

Dan Petrescu are marți turul „sferturilor" Ligii Campionilor Asiei

Remiza cu Daejeon este a treia din tot atâtea confruntări avute de Dan Petrescu pe banca tehnică a lui Jeonbuk, după 1-1 în august 2023, tot pe teren propriu, și 2-2 în iulie trecut în deplasare!

Pentru „Bursuc" urmează marți prima manșă din „sferturile" Ligii Campionilor, acasă contra celor de la Ulsan (campioana en-titre), care au pornit în noua ediție de K-League cu un succes (1-0) împotriva lui Pohang Steelers.

Înaintea debutului de stagiune, Dan Petrescu declara: „E dificil să evaluez întregul sezon trecut, în condițiile în care eu am venit abia la jumătatea lui. Am progresat în campionat, de pe locul 7 am terminat pe 4. Am jucat și finala Cupei. Dar sunt conștient că trebuie să producem rezultate mai bune sezonul viitor”.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a încheiat trecuta ediție a campionatului din Coreea de Sud pe locul 4, cu 49 de puncte, la 18 distanță de campioana Ulsan Hyundai. Bilanț: 14 victorii, 7 egaluri și 12 eșecuri.

32de meciuri are Dan Petrescu ca antrenor al lui Jeonbuk Hyundai Motors, înregistrând 15 victorii, 8 remize și 9 înfrângeri, golaveraj 48-36

Nu sunt mulțumit cu rezultatul de azi, mai ales că au venit mulți fani la stadion și nu i-am putut bucura. A fost un meci greu, mai ales în prima repriză, când Daejeon a avut o singură ocazie și a marcat
Dan Petrescu, antrenor Jeonbuk

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.