Liga 1

Reacția FRF după amenda primită de Gigi Becali de la UEFA pentru pariuri: „Am colaborat”

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 02 martie 2024

Federația Română de Fotbal a oferit prima reacție după ce Gigi Becali (65 de ani), patronul FCSB-ului, a fost amendat pentru că a recunoscut faptul că ar fi pariat pe meciul Nordsjaelland - FCSB, scor 2-0, din turul 3 preliminar al Conference League.

UEFA a decis să-l sancționeze pe Becali cu suma de 30.000 de euro, iar FRF a precizat astăzi faptul că a colaborat cu UEFA, care a deschis această procedură disciplinară.

FRF, reacție fermă după amendarea lui Gigi Becali de către UEFA pentru pariuri

„Federația Română de Fotbal nu a primit o informare oficială cu privire la sancțiunea UEFA. Fiind vorba despre un meci dintr-o competiție intercluburi la nivel european, UEFA a deschis procedura disciplinară și același for a aplicat și sancțiunea.

FRF a colaborat cu inspectorii disciplinari UEFA pe parcursul procedurii. Prin urmare, nu se impune ca FRF să deschidă o procedură disciplinară suplimentară”, a precizat FRF, pentru Fanatik.

Meciul pe care ar fi pariat sume de bani patronul vicecampioanei României este cel dintre Nordsjaelland și FCSB, încheiat cu victoria danezilor, scor 2-0. Partida a contat pentru returul turului 3 din Conference League și a avut loc pe 17 august 2023.

În meciul tur, care a avut loc pe stadionul Ghencea, roș-albaștrii au remizat cu danezii, scor 0-0. Totuși, partida retur a fost mult mai complicată și s-a terminat cu victoria lui Nordsjaelland, fără drept de apel.

FRF s-a autosesizat și a anunțat UEFA

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon.

Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, reacționase FRF, în august 2023.

Match Preview FCSB - Petrolul » Etapa 29 din Superliga

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.