Stiri extrasport

Patroana-antrenoare nu îi înțelege pe români: „Cum poți să trăiești cu 7.000 de lei?”

+27 Foto
Cătălina Andreea Nițu / Foto: Instagram

Articol de Emanoil Ursache  —  sâmbătă, 02 martie 2024

Cătălina Andreea Nițu, patroana-antrenoare a juniorilor de la FC New Champions, a dezvăluit motivul pentru care a renunțat să mai joace fotbal, deși are 26 de ani și nu a suferit nicio accidentare gravă. Cătălina a spus că nu putea trăi cu salariul pe care îl primea când era jucătoare.

Ea a mărturisit că juca doar din plăcere și a expus situația din fotbalul feminin românesc, unde salariile sunt foarte mici. Potrivit acesteia, doar câteva echipe își permit să plătească „salarii bune” cuprinse între 4.000 și 7.000 de lei lunar. Mai mult decât atât, la fel ca în Superligă, și femeile se confruntă cu întârzieri la plata salariului.

Oricum, pentru standardul de viață al frumoasei femei de afaceri, chiar și un salariu de 7.000 de lei nu ar fi fost suficient. „Cum poți să trăiești cu banii aceia?”, s-a întrebat retoric Cătălina.

Cătălina Andreea Nițu practica fotbalul doar ca pe un hobby

+27 Foto
FOTO: Instagram @Cătălin Andreea Nițu

„Jucam doar de plăcere. Nu puteam să joc doar de plăcere atât timp. Fotbalul feminin este foarte slab dezvoltat în România. Am ales să fac pasul acesta către antrenorat pentru că nu voiam să ies din fenomen. Deși am promovat cu echipa la care am jucat în liga a doua, nu am primit prime, așa cum era normal.

Am jucat doar de plăcere, sunt doar câteva echipe în România care plătesc salarii bune, dar 4-5-6.000 de lei (n.r.- lunar). Cum poți să trăiești cu banii aceia? Să zicem că pleci la Cluj-Napoca sau la Timișoara, unde sunt salarii puțin mai mari, dar ce faci? Pleci de acasă pentru 6-7.000 de lei?

Pe care poate nici nu-i primești la timp, cum se întâmplă și la echipele masculine... Mai mult de aceea m-am lăsat. Simțeam că nu pot să fac performanță, așa că am ales să performez în antrenorat”, a declarat Cătălina Nițu, invitată la un podcast.

Ea a vorbit inclusiv despre mesajele pe care le primește pe social media în urma fotografiilor sexy pe care le postează.

„La meciuri mă duc în trening, dar pe Instagram mai postez (n.r.- fotografii sexy) și primesc mesaje: «De asta îți vin copiii la antrenamente, că arăți atât de bine? De ce postezi astfel de poze?»”, a spus Cătălina, care a mai evidențiat și că a fost abordată de fotbaliști profesioniști: „„Am avut, da (n.r.- abordări). Și din Liga 1, și din Liga 2, de la mai multe echipe”.

Cătălina Andreea Nițu, patroana-antrenoare a juniorilor de la FC New Champions

Cătălina Andreea Nițu (26 de ani) e antrenoare la echipa de juniori FC New Champions, pe care o și conduce din calitate de finanțator.

După ce a lucrat la alte echipe, ea a decis să își înființeze propriul club, unde antrenează copii născuți în 2015. Cătălina are carnet de antrenor și țintește licența PRO, care i-ar permite să antreneze inclusiv echipe din Liga 1.

VIDEO Iuliana Pepene, cea mai sexy prezentatoare de știri din România face ravagii în sala de forță!

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.