Campionate

Scandal imens în La Liga: Real Madrid marcase golul victoriei, dar arbitrul a fluierat finalul meciului! „Galacticii” au sărit pe arbitru, Bellingham a văzut ROȘU!

+17 Foto
Real Madrid a remizat cu Valencia, 2-2 pe Mestalla, în etapa #27 din La Liga. Imediat după finalul meciului a izbucnit un scandal imens, după ce au marcat golul de 3-2, însă arbitrul fluierase deja sfârșitul! Foto: Imago

Articol de Florin Dincă  —  duminică, 03 martie 2024

Real Madrid a remizat cu Valencia, 2-2 pe Mestalla, în etapa #27 din La Liga. Imediat după finalul meciului a izbucnit un scandal imens, după ce au marcat golul de 3-2, însă arbitrul fluierase deja sfârșitul!

Scene incredibile pe Mestalla, unde Real Madrid a fost aproape să câștige meciul după ce Valencia a condus cu 2-0. Jude Bellingham a reușit să trimită mingea cu capul în plasă în minutul 90+9, din centrarea lui Brahim Diaz. Golul nu a contat însă, pentru că arbitrul Gil Manzano a fluierat finalul meciului chiar când balonul plutea spre britanic!

Scandal imens după Valencia - Real Madrid

Jucătorilor lui Carlo Ancelotti nu le-a venit să creadă și l-au înconjurat pe arbitru instant, protestând vehement. Acesta n-a cedat însă și a scos din buzunar cartonașul roșu pentru Jude Bellingham, care va lipsi cel puțin două etape. Mai ieftin a scăpat Joselu, care s-a ales doar cu „galben” pentru insistența sa. Vinicius și Rudiger au fost cu greu ținuți în frâu de colegi, însă au scăpat de cartonaș.

Fostul arbitru Alfonso Perez Burrull a analizat faza pentru Marca și susține că decizia este una corectă pentru că „centralul” mai lăsase timp doar pentru executarea cornerului: „În momentul în care mingea ajunge la Brahim Diaz iar el centrează vorbim deja de o fază nou. Arbitrul a procedat corect când a fluierat sfârșitul jocului”.

La conferința de presă, Carlo Ancelotti a vorbit despre incident: „E ceva ce nu mi s-a mai întâmplat în toată cariera. Bellingham nu înțelege de ce a văzut cartonașul roșu, pentru că nu l-a înjurat pe arbitru”. Italianul a dezvăluit și care ar fi fost cuvintele lui Jude: „It's a f***ing goal!” (n.r. - E gol, în p*** mea!)

Duro reușise să deschidă scorul în minutul 27, când a trimis în plasă cu capul din 8 metri un balon venit după un șut ratat al lui Perez. Patru minute mai târziu, Yaremchuk a profitat de o gafă incredibilă a lui Carvajal. Fundașul madrilenilor a pasat din bandă la marginea propriului careu pentru portarul Lunin, însă nu l-a observat pe Yaremchuk, care a interceptat mingea și a împins-o în plasă.

Real Madrid a redus din handicap în prelungirile primei reprize, când a profitat de o minge bâlbâită de defensiva „liliecilor”. Carvajal a trimis o centrare la marginea careului mic, Mamardashvili a ieșit greșit dintre buturi și a fost depășit de minge, care a ajuns la Vinicius. Din doar câțiva metri, brazilianul a înscris fără probleme. Tot Vinicius a egalat în minutul 76, când a fost din nou în locul potrivit la momentul potrivit, reluând cu capul în plasă din 2 metri mingea centrată de Diaz.

La fel ca la Marseille - Dinamo!

O situație identică s-a întâmplat în 2005, în grupele Cupei UEFA, la meciul dintre Marseille și Dinamo, scor 2-1. „Câinii” aveau atunci nevoie de o remiză pentru a face pasul spre primăvara europeană.

În prelungiri, Chiahaia a recuperat un balon în colțul careului lui Barthez și, profitând de poziția avansată a portarului francez, a marcat cu un lob spectaculos. Arbitrul se întorsese însă deja spre centrul terenului și fluierase finalul. Culmea, tot un spaniol era la centru: Rodriguez Santiago!

+44 Foto
Dinamo - Olympique Marseille (Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor)

„A trecut foarte mult timp, dar amintirea este proaspătă și, în același timp, tulbure. Evenimentul în sine a avut un impact atât de mare încât a pus totul într-un fel de ceață. Este trist. Lăsând la o parte ratarea calificării, ar fi fost o mândrie pentru fiecare jucător care a jucat atunci. Să joci cu Barthez, care era campion mondial, cu Ribery, cu Nasri...

A fost o chestie de moment, am anticipat că urmează să primesc mingea. Nu era o execuție care mă caracteriza pe mine, a fost ceva instinctual. Așa am simțit, văzusem și poziția lui din poartă. Altădată poate aș fi urcat, poate intram într-o combinație, că eram vârf de careu, dar atunci am decis să șutez lobat, la colțul lung.

Arbitrul nu ne-a zis absolut nimic, decât să plecăm la locurile noastre. A fost o aroganță tipică, cum se întâmplă când e un astfel de meleu de proteste. Eu nu m-am dus foarte mult la arbitri, «Chinezul» Mărgăritescu și Florentin Petre au fost acolo”, mărturisea Octavian Chihaia într-un interviu pentru GSP.RO.

Accidentare teribilă: Tchouameni i-a rupt piciorul lui Diakhaby

Până la scandalul de la final, partida a avut un alt moment tensionat. În minutul 86, la o lovitură liberă a lui Real Madrid, Tchouameni a căzut în careul advers direct pe piciorul drept al lui Mouctar Diakhaby.

Fundașul din Guineea s-a prăbușit și a început să urle de durere, spre disperarea colegilor care au început să facă semne către echipa medicală. Medicii au intervenit și, după minute bune, l-au scos pe targă și l-au transportat la spital. Ceilalți jucători n-au putut să privească în timp ce Diakhaby primea îngrijiri, fiind vizibil afectați de moment.

Jucătorii ambelor formații au fost afectați de accidentarea lui Diakhaby. Foto: Imago

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.