Liga 3

Se pregătește construirea unui stadion de 100 de milioane de euro! Orașul nu are echipă în primele două ligi

Articol de Sergiu Alexandru  —  duminică, 03 martie 2024

Oradea va beneficia de un stadion modern, după cum a anunțat Primăria. Valoarea investiției va fi de 472 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro.

Orașul încă nu are echipă în primele două ligi, dar va avea un stadion cu nici formații din Superligă nu au. FC Bihor, locul 1 în Seria 8 din Liga 3, va putea evolua în viitor pe o arenă ultra modernă, de 16.000 de locuri.

Stadionul ar urma să fie gata în 2027.

FOTO. Stadion de aproape 100 de milioane de euro la Oradea

Primarul Florin Birta le-a dat vestea fanilor. Primăria Oradea și Guvernul României au realizat un parteneriat pentru a construi un stadion care se ridică la cele mai înalte standarde. „Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării - Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2”, a transmis primarul.

Noul stadion va avea 16.000 de locuri. Va beneficia de un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă. Valoarea totală a investiției se ridică la 972 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro.

Primarul Florin Birta anunța că „Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale. Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”.

În prezent, Oradea are un stadion construit în 1924 și modernizat în 2004, numit după legendarul Iuliu Bodola. Are o capacitate de 12.376 de locuri.

FC Bihor Oradea speră la promovare

Cu 15 meciuri jucate, FC Bihor Oradea e lider în Seria 8 din Liga a 3-a. Are 37 de puncte (11 victorii, 4 egaluri) și un avans de 7 de puncte față de Poli Timișoara.

Pentru a promova în Liga 2, FC Bihor trebuie să termine sezonul regulat (18 etape) în primele patru. Apoi va juca un play-off și dacă va termina play-of-ul între primele două, va intra la baraj. La baraj vor fi două echipe din fiecare serie. Vor fi 20 de formații în total, care vor fi împărțite în 10 meciuri. Câștigătoarele vor fi împărțite în 5 dueluri ce vor fi decise în dublă manșă, iar echipele câștigătoare vor promova.

VIDEO Nocturna mobilă, instalată la stadionul din Oradea înaintea meciurilor de Cupă cu FCSB și Dinamo

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.