Gimnastica

Fotografia rară postată de Ambasada Statelor Unite cu Nadia Comăneci » 46 de ani de la realizarea ei

+19 Foto
Nadia Comăneci, în stânga, alături de Dan Grecu și Ann Carr

Articol de David Marinescu  —  Sunday, 03 March 2024

Ambasada Statelor Unite al Americii în România a postat azi o fotografie rară cu Nadia Comăneci.

Pe 3 martie 1976, Nadia Comăneci participa la prima ediție a American Cup International Gymnastics, competiție internațională de gimnastică.

Fotografie inedită cu Nadia Comăneci

În timpul liber, Nadia, alături de Ann Carr, o fostă gimnastă americană, și Dan Grecu, unul dintre numele legendare ale gimnasticii românești, s-au fotografiat la Madison Square Garden, din New York.

Și au poza într-o ipostază inedită, în care Dan Grecu le ține pe brațe pe cele două gimnaste. Iar poza a fost publicată azi de Ambasada Statelor Unite al Americii, la 48 de ani de la realizarea ei.

„Nadia Comăneci, Dan Grecu și Ann Carr, în Madison Square Garden, New York, pe 3 martie 1976. Sportivii au făcut turul locației unde s-a desfășurat prima ediție a competiției internaționale de gimnastică - American Cup International Gymnastics.

La ediția din anul 1976 a competiției, Nadia Comăneci a câștigat medalia de aur, în timp ce Dan Grecu a cucerit medalia de argint”. a fost mesajul postat de Ambasadă.

La 62 de ani, Nadia Comăneci și-a făcut primul tatuaj: „Este permanent și îl port cu mândrie!”

Nadia vrea să păstreze vie amintirea momentului în care a luat prima notă de 10 din istoria olimpică a gimnasticii artistice (18 iulie 1976). Așa că a luat o decizie importantă. Și-a făcut curaj și s-a tatuat, pentru prima dată. Imaginea nu putea conține altceva decât cercurile olimpice și nota de 1.00. Zona aleasă a fost deasupra gleznei piciorului drept.

„Am spart gheața. Perseverență, muncă asiduă, abilitatea de a fi unic. Comemorez primul 10 perfect din istoria Jocurilor Olimpice. Pornește în căutarea propriei note de 10!”, a scris Nadia pe Instagram.

„Este un design creat special pentru mine. Este permanent. Eu mi-am dorit un astfel de tatuaj de multă vreme, ceva care să reprezinte toate lucrurile importante care se regăsesc în acest tatuaj: Girl Power, Break the ice, Hard work, Be unique etc. Eu deja l-am făcut ieri şi pot spune că îl port cu foarte mare mândrie. Este un trend al campionilor olimpici să-şi facă cercurile olimpice tatuate. Eu mi-am dorit ceva unic, ceva care să spună povestea primului 1.00”, a povestit ulterior Nadia.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.