Campionate

Ziua renașterii lui Boloni » Prima victorie în campionat după 98 de zile!

Loți Boloni, victoria mult așteptată la Metz Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 03 martie 2024

Ladislau Boloni, 70 de ani, cel mai în vârstă antrenor din Ligue 1, a scăpat de coșmarul înfrângerilor la Metz. Duminică, a învins cu 2-0 la Nantes, un succes pe care îl aștepta de 11 etape.

Situația lui Ladislau Boloni era critică. Nu mai câștigase la Metz din 26 noiembrie în Ligue 1, de la 3-2 în deplasare cu Lorient. Trecuseră zece etape, cu nouă înfrângeri și un egal, iar echipa era pe locul 17, sub linia retrogradării, la cinci puncte de poziția de baraj (16).

Ladislau Boloni: „Uneori, suntem nevoiți să suferim, să fim loviți"

Avea doar 17 puncte în 23 de etape. Doar de două ori în istoria lui Metz a fost mai rău în acest moment al sezonului, în 2005-2006 (14p) și 2007-2008 (9). De fiecare dată, încheiase ultima campionatul.

„Atmosfera din vestiar e apăsătoare, nu putea fi altfel", a declarat Boloni înaintea acestei etape. „Totuși, ne-am obișnuit, din păcate, cu astfel de lucruri, pentru că nu am avut doar sezoane bune, perioade bune. Uneori, suntem nevoiți să suferim, să fim loviți. Așa e și vestiarul, dar știm că în fotbal trebuie să te trezești la viață în fiecare săptămână".

Jucătorii lui Ladislau Boloni s-au întrecut în ratări înainte să deschidă scorul

Și momentul renașterii a venit. Duminică, „les grenats" au învins, în sfârșit. După 11 runde și 98 de zile, lorenii s-au impus clar în deplasarea de la Nantes. 2-0, dar diferența putea fi mult mai mare. Au ratat prea multe ocazii jucătorii lui Loți.

În minutul 23, Lamkel Ze, atacantul transferat în ianuarie, a deschis șirul șanselor irosite. Bară! În repriza a doua, alte două mingi de gol pierdute una după alta (52-55). Contră Metz 5 contra 2 și totuși oaspeții n-au concretizat. Jean Jacques a tras peste. Iar lovitura de cap a lui Udol s-a dus direct în portar.

Echipa lui Ladislau Boloni, două goluri în două minute

Aproape imediat însă, penalty pentru echipa lui Boloni. Cande, faultat, a transformat Mikautadze (58, 0-1). Peste alte două minute, căpitanul Udol a înscris spectaculos, cu capul din plonjon, la centrarea aceluiași Mikautadze după alt contraatac surprinzător (60, 0-2).

Metz și-a creat încă o ocazie spre final. În minutul 86, Lamine Camara a scăpat singur cu portarul, însă a încercat o „scăriță" peste portar. Nereușită.

Chiar și așa, acest 2-0 rămâne un succes mare. Primul la două goluri diferență din 12 noiembrie, de la 3-1 acasă tot cu Nantes. I-a luat 6 puncte din 6 lui Nantes în actualul campionat.

Nu a ieșit din zona retrogradării, totuși, e acum doar la două puncte de Lorient, aflată pe locul 16, de baraj.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.