Handbal

Florentin Pera a spus care este secretul din spatele calificării României la Campionatul European

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  Sunday, 03 March 2024

Naţionala de handbal feminin a României a câștigat meciul cu Croația, scor 25-23, și s-a calificat la Campionatul European din 2024. Selecționerul Florentin Pera (44 de ani) a spus care a fost secretul din spatele performanței reușite de „tricolore”.

  • Campionatul European de handbal feminin va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie 2024, cogăzduit de Austria, Ungaria și Elveția.
  • România mai are de jucat în această campanie de calificare cu Bosnia (4 aprilie, deplasare) și Grecia (7 aprilie, acasă).

După meci, Florentin Pera a spus că unitatea grupului și spiritul de echipă au fost cele mai importante elemente din spatele calificării la Camponatul European.

Acesta a mai spus că România a arătat maturitate în acest meci, chiar dacă tehnicianul a folosit mai multe jucătoare tinere.

Florentin Pera, după ce România a învins Croația și s-a calificat la Campionatul European: „Am luptat până la ultima picătură de energie”

„Spiritul de echipă, unitatea grupului, faptul că am format o echipă frumoasă, dorința din apărare, combativitatea au făcut diferența. Maturitatea arătată pe final de joc a făcut din diferența.

Chiar dacă am avut multe jucătoare tinere, am arătat maturitate, am luptat până la ultima picătură de energie și am obținut un rezultat foarte important pentru această nouă echipă. 

Sunt două victorii într-o săptămână împotriva Croației, o echipă cu jucătoare experimentate, care a obținut medalia de bronz în 2020. Sunt fericit, pentru că aceste rezultate care le vor da multă energie pentru viitor”, a spus Florentin Pera, într-un inteviu pentru site-ul FRH

România, cap de serie la tragerea la sorți

România a câștigat grupa 1 de calificare și va fi cap de serie la tragerea la sorți a turneului final european. Obiectiv atins cu sufletul la gură și deficit de experiență și un început pentru naționala cea nouă.

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.