Liga 1

„Galben” cu Petrolul și ratează derby-ul cu Rapid! Pierdere mare pentru FCSB

+35 Foto
Siyabonga Ngezana a văzut cartonașul galben în prelungirile primei reprize din FCSB - Petrolul

Articol de Eduard Apostol, Daniel Grigore, Andrei Furnigă (video)  —  duminică, 03 martie 2024

Siyabonga Ngezana (26 de ani) a văzut cartonașul galben în prelungirile primei reprize din FCSB - Petrolul, 0-0 la pauză, și va rata derby-ul cu Rapid din ultima etapă a sezonului regulat.

FCSB a abordat meciul cu Petrolul cu 7 jucători în pericol să rateze partida următoare, cu Rapid, în cazul în care aceștia aveau să vadă cartonașul galben.

A pățit-o un om de bază, fundașul central Siyabonga Ngezana, avertizat în prelungirile primei părți, astfel că sud-africanul va rata derby-ul cu Rapid, principala rivală la titlu a roș-albaștrilor.

Siyabonga Ngezana ratează Rapid - FCSB după „galbenul” luat cu Petrolul

Dar ce s-a întâmplat? În finalul primei reprize, Octavian Popescu a deposedat un adversar, dar „centralul” Florin Andrei a considerat că decarul a făcut-o prin fault. El a fluiera cu o mică întârziere, iar Ngezana, cel care ajunsese în posesia balonului, a șutat spre poarta oaspeților.

Balonul l-a lovit pe Gheorghe Grozav, care s-a repezit la Ngezana. Sud-africanul nu a dorit să răspundă, simțindu-se în pericol de avertisment, dar situația a escaladat. S-a ajuns la un meleu, apoi „centralul” i-a chemat pe Grozav și Ngezana, acordându-le amândurora cartonașul galben.

În speranța că va scăpa, Ngezana plecase în propria jumătate, fiind chemat în repetate rânduri de arbitru până s-a îndreptat, într-un final, în direcția acestuia.

A fost al patrulea cartonaș galben al sezonului pentru Siyabonga Ngezana. El mai fusese avertizat la 1-0 cu Farul, 1-0 cu Dinamo și 2-1 cu FC Voluntari.

În pericol de suspendare mai sunt celălalt stoper titular, Joyskim Dawa, dar și Mihai Lixandru, Ovidiu și Octavian Popescu, Luis Phelipe și Baba Alhassan.

Tot despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.