Campionate

Vincius, victima unui nou atac rasist la Valencia! S-a deschis o investigație: „L-a făcut «maimuță»”

Vinicius Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 04 March 2024

Vinicius Junior (23 de ani), aripa celor de la Real Madrid, a fost din nou victima unor suporteri rasiști. Brazilianul reclamă că a fost făcut „maimuță” în timpul meciului Valencia - Real, scor 2-2. Federația spaniolă a lansat o investigație, iar Valencia riscă sancțiuni dure dacă acuzațiile se dovedesc adevărate.

Brazilianul a marcat o „dublă” pentru Real la revenirea pe stadionul Mestalla pentru prima dată de la scandalul din sezonul trecut, atunci când a suferit abuzuri rasiste de la fanii „liliecilor”.

Un copil de la Valencia l-ar fi numit „maimuță” pe Vincius

Conform The Athletic, în meciul online a apărut un videoclip cu un „copil în care se pare că Vinicius e numit «maimuță»”. O femeie care deține videoclipul ar fi contactat deja poliția.

Vinicius: „Rasismul este o normalitate în La Liga”

Vinicius a imediat după incidentul din sezonul trecut și a condamnat atacurile rasiste ale fanilor. „Nu a fost prima oară, nici a doua, nici a treia. Rasismul este o normalitate în campionat. Federația trebuie să facă mai mult pentru a stopa acest gen de comportament.

Campionatul în care au jucat Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano și Messi este astăzi al rasiștilor. Spania este recunoscută în Brazilia drept o țară a rasiștilor”.

După incidentele din sezonul trecut, Vinicius a fost numit de FIFA la conducerea unui comitet împotriva rasismului compus din jucători. Brazilianul a devenit un simbol al luptei împotriva rasismului după ce a suferit numeroase abuzuri pe mai multe stadioane din Spania. El a promis că va continua să lupte împotriva rasismului.

Remiza de la Valencia îi menține pe „galactici” în poziția de lider în La Liga, la 7 puncte de Girona. Pentru Real urmează duelul de miercuri cu RB Salzburg, în manșa retur din „optimile” Ligii Campionilor. În tur, galacticii s-au impus cu 1-0 în Germania. El a parte de un nou sezon bun pentru Real, cu 14 goluri în 25 de meciuri.

VIDEO: REZUMAT FC VALENCIA - REAL MADRID 2-2

  • Articol scris de Mihai Popa

Citește mai mult:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.