Liga 1

Dezvăluiri incredibile din culisele fotbalului românesc! A rupt tăcerea și a răbufnit în direct: „Nu dai bani, îți distrug afacerea! Dai bani, ai cătușe!”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 04 martie 2024

Adrian Porumboiu (73 de ani) a fost patronul celor de la FC Vaslui, formație cu care n-a reușit să câștige niciun trofeu în fotbalul românesc. După titlul ratat în 2012, fostul arbitru internațional a decis să renunțe la fotbal și la echipa pe care o patrona

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Adrian Porumboiu a fost întrebat de Ioanițoaia „De ce alții au reușit și dumneavoastră nu? A avut cineva boală pe Vaslui?”.

>

Adrian Porumboiu: „Șpăguiala e un sport național!”

Fostul patron al echipei a replicat imediat. „Nu au avut boală pe Vaslui, au avut boală pe bani! Așa se întâmplă și-n mediul de business. Nu dai bani îți distrug afacerea. Dai bani, ai cătușe! Și-atunci trebuie să alegi ce vrei. Dai bani iei campionate, dai bani faci afaceri”, a venit răspunsul.

Unde se duceau banii? „Cui să-i dau? Ce întrebare?!”, a spus Porumboiu. Iar Ioanițoaia a completat: „Arbitrilor? Federației?”. „Toată lumea! Toată lumea. Și în business... Că-i ministru, că-i la Curtea de Conturi, peste tot, orice instituție a statului, unde vreți. Șpăguiala e un sport național!”, a declarat Adrian Porumboiu.

„Nu dai, nu avansezi, nu dai, îți dă și-n cap”

Care și-a detaliat răspunsul: „Nu dai, nu avansezi, nu dai, îți dă și-n cap. Asta a fost situația. Eu o spun detașat, nu mai sunt învolburat. Trebuie să accepți lucrurile așa cum sunt ele. Nu le poți schimba. Ca dacă le puteam schimba probabil o luam de la vreun capăt, dar n-ai cum să le schimbi. Nu se schimbă mulți ani”.

Întrebat dacă situația este asemănătoarea cu cea de acum zece ani, Porumboiu a replicat: „În business e mai rău ca acum zece ani. În fotbal nu cred că e mult mai bine. Discutând în modul cel mai onest posibil au intrat foarte mulți oameni din fotbal la pușcărie. Au intrat și oameni nevinovați cu duiumul”.

„Aveau în spate scutul. Nu de la Deveselu”

Și s-a referit mai apoi la fostul patron al celor de la FC Argeș, Cornel Penescu.

„Singurul care era cel mai de condamnat condamnabil a fost săracul Penescu. Pentru ce? Pentru 2.000 de dolari pe care i-a dat la arbitri. Dar ăia care dau 20-30-50 de mii de euro, de dolari, nu pățeau nimic. Pentru că aveau în spate scutul. Nu de la Deveselu. S-au întâmplat multe lucruri și ele se întâmplă”, a punctat Porumboiu.

E greu ca societatea să-și găsească un echilibru care să ducă către lucrurile normale, către prosperitatea... Noi ne amăgim și tot timpul am fost dominați de varianta asta că „în Occident nu există domne” sau „nu există în țările dezvoltate, cu civilizație”. Vai... Noi de acolo am învățat bine. De acolo am învățat toate mișmașurile care se fac. Eu sunt detașat... De ce să-mi pară rău?

Adrian Porumboiu, fost patron FC Vaslui

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.