Campionate

Gheorghe Popescu a refuzat-o de două ori pe Real Madrid: „M-a sunat Capello!”

Gheorghe Popescu / Foto: GSP

Articol de Emanoil Ursache  —  luni, 04 martie 2024

Gheorghe Popescu (56 de ani), legendarul fundaș al naționalei României, a dezvăluit că a avut posibilitatea de două ori să semneze cu Real Madrid. „Baciul” a refuzat de fiecare dată să ajungă pe Santiago Bernabeu.

Prima dată Real Madrid a fost interesată de serviciile lui Popescu în 1990, când actualul președinte al Farului Constanța a plecat de la Universitatea Craiova la PSV Eindhoven.

Ulterior, în 1996, Gheorghe Popescu a mai fost curtat de madrileni în perioada în care era căpitan la Barcelona. El a ales să îi rămână fidel echipei alături de care a câștigat Cupa Cupelor, respectiv Cupa Spaniei și Supercupa Spaniei (de două ori).

Gheorghe Popescu a refuzat Real Madrid de două ori

„M-a sunat la un moment dat Capello. Era antrenor la Real Madrid. M-a sunat Giovanni (n.r. - Becali), impresarul meu, şi mi-a zis că l-a sunat antrenorul lui Real Madrid şi l-a întrebat de mine, dacă aş dori să joc la Madrid.

I-am zis că nu m-am dus în 90, când nu eram la Barcelona, şi i-am zis «Nu, uită!», şi am refuzat Real Madrid, a doua oară. Nu ştiu dacă erau doar (n.r. - concentrați pe aducerea sa)... sau aveau încă cinci pe listă şi au întrebat dacă Gică Popescu ar dori să vină la Madrid.

Atunci, în 1996, Panucci era la Real Madrid şi înaintea unui meci cu Barcelona, cum era de aşteptat, toată lumea voia să încâlzească meciul ăsta şi puneau tot felul de întrebări. Nu puteam să vorbesc de bine de Real Madrid şi probabil am făcut o declaraţie care a deranjat la Madrid. Eram căpitan la Barcelona atunci. La o conferinţă de presă, îl întreabă un ziarist pe Panucci de declaraţie.

Panucci a zis în felul următor: «Gică Popescu? Dar ce a câştigat el de vorbeşte?». Şi mi-a închis gura. Nu câştigasem nimic atunci. El câştigase cu Milan Chammpions League. Şi mi-a închis gura.

În fotbalul de afară, valoarea unui jucător este dată şi de ce ai câştigat, ce performanţe ai, iar eu nu câştigasem nimic. Am câştigat în anul acela Cupa Cupelor, Cupa şi Supercupa, dar până atunci, nimic la nivel european şi mi-a închis gura. Aveam un Mondial şi un Campionat European (n.r.- participări)”, a declarat Popescu, conform OrangeSport.ro.

16goluri în 115 selecții a reușit Gheorghe Popescu pentru naționala României

VIDEO Fotbalistul din Divizia C care a reușit ce n-a putut Barcelona: să-i dea gol lui Duckadam în sezonul 1985-86!

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.