Liga 1

Iată ce au văzut Bîrsan și Colțescu! » Unghiul care a lămurit totul la penalty-ul din Sepsi - FC Voluntari + verdictul lui Crăciunescu

+15 Foto
Contactul dintre Nicolae Carnat și Cosmin Matei

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 04 martie 2024

Sepsi OSK a deschis scorul în meciul cu FC Voluntari 4-0, penultimul al etapei 29 din Superligă, grație unui penalty contestat de oaspeți # Cosmin Matei a căzut de lângă Nicolae Carnat, Marius Ștefănescu a transformat lovitura de pedeapsă # O reluare care nu a fost oferită inițial pe transmisiunea partidei demonstrează că decizia a fost una corectă.

Penultima partidă a etapei 29 din sezonul regulat le-a pus față în față pe Sepsi OSK și FC Voluntari. Covăsnenii, încă angrenați în cursa pentru un loc de play-off, au nevoie de victorie pentru a mai spera la accederea în grupa pentru campionat.

Sepsi a deschis scorul cu Voluntari din penalty

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru gazde. În minutul 10, Marius Ștefănescu a deschis scorul, transformând un penalty acordat de „centralul” Marcel Bîrsan și contestat de oaspeți, îndeosebi de Nicolae Carnat, autorul presupusului fault.

Acțiunea s-a petrecut în minutul 9. Kallaku l-a angajat pe Cosmin Matei cu o pasă în careul advers, iar decarul covăsnenilor a căzut în drumul spre poartă, după ce Carnat a trecut prin spatele lui și i-a prins piciorul cu genunchiul stâng.

În reluările oferite inițial pe transmisiunea partidei, contactul nu a fost evident, dar decizia a rămas în picioare. Un unghi disponibil ulterior a demonstrat că jucătorul Voluntariului l-a lovit peste picior pe Matei cu genunchiul stâng, provocând prăbușirea acestuia.

Bîrsan nu a fost chemat să revadă faza de către arbitrii din camera VAR, Sebastian Colțescu și Ionuț Coza, astfel că Ștefănescu a transformat penalty-ul și a dus-o pe Sepsi în avantaj.

„Am fost atins. Nu am văzut reluarea, dar cu siguranță am fost atins în timpul alergării”, a comentat Cosmin Matei după meci.

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a fost pe aceeași lungime de undă cu arbitrii meciului: „Matei e lovit mai întâi de adversar, apoi normal că îi vine piciorul în al lui”.

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.