Stiri extrasport

Nicolae Ciucă a făcut anunțul » Din „Generația de Aur”, candidat la Primăria Capitalei? „Va fi sondat, să vedem ce zic bucureștenii”

Nicolae Ciucă (dreapta), alături de Marcel Ciolacu (stânga)/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 04 martie 2024

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că Ionuț Lupescu (55 de ani) va fi sondat pentru Primăria Capitalei, ca reprezentant al Partidului Național Liberal. Politicianul ia în calcul un candidat comun cu PSD la alegerile din acest an.

Ionuț Lupescu, în prezent colaborator la CS Dinamo, unde încearcă să reconstruiască academia, va fi propus la Primăria Capitalei. El a fost ales de liderul PNL pentru trecutul lui din conducerea FIFA și UEFA. Fostul mijlocaș, membru al „Generației de Aur”, a fost director tehnic la UEFA și membru al Comisiei tehnice la FIFA.

În 2018, Lupescu a candidat la președinția FRF, dar a pierdut atunci în fața lui Răzvan Burleanu, președinte din 2014.

Nicolae Ciucă: „Ionuț Lupescu va fi sondat, să vedem ce zic bucureștenii”

Ionuț Lupescu / Sursă foto: Twitter

„Ne-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial. Ionuț Lupescu a făcut parte din staff-ul UEFA, a gestionat un buget de 5,5 miliarde pe an, Bucureștiul nu are atâția bani!, și l-a gestionat foarte bine.

S-a întors cu credențiale foarte bune din această funcție, eu îl evaluez, ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport, ca oameni care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv.

Face parte din «Generația de Aur» și «Generația de Aur», la vremea respectivă, a făcut istorie... Eu consider că este foarte bun pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a declarat Ciucă, potrivit digi24.ro.

Întrebat despre un candidat comun cu PSD, Ciucă a răspuns: „Dacă vom găsi acea persoană care să fie agreată de ambele partide și să aibă perspectiva că îndeplinește cerințele bucureștenilor, cu certitudine vom putea să ne înțelegem”.

Ionuț Lupescu, CV impresionant în fotbal

Ionuț Lupescu și-a început cariera de fotbalist la Dinamo București, în 1986, iar apoi s-a transferat la Bayer Leverkusen în 1990, unde a petrecut 6 ani. Ulterior, Lupescu a jucat la Borussia Mönchengladbach, înainte de a se întoarce la Dinamo, unde și-a încheiat cariera în 2002.

Lupescu are 74 de selecții la echipa națională. A participat alături de „tricolori” la Mondialul din 1994 și la Campionatele Europene din 1996 și 2000. Lupescu a fost decorat cu „Meritul Sportiv”, de către președintele Traian Băsescu în 2008. El este fiul fostului internațional român Nicolae Lupescu.

VIDEO. Lansarea filmului „Hai, România! - Povestea Generației de Aur” » Ionuț Lupescu vorbește despre cele mai frumoase amintiri la națională

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.