În 1895, frații Auguste și Louis Lumiere au facut prima demonstrație, utilizând filmul pe celuloid, pentru ceea ce va marca omenirea de atunci până azi și pe viitor: cinematograful. Tot în 1895, pe 28 noiembrie, are loc cursa Chicago Times Herald, prima cursă auto americană din istorie.
Tot în 1895, și tot pe pământ american, o profesoară de educație fizică de la Universitatea din New Orleans a inventat un sport, denumit atunci Newcomb Ball. Așa a apărut ceea ce se numește azi Catchball.
Roxana Ciuhulescu, cea mai înaltă practicantă din lume: 1,92 m!
În ultimii ani, catchball-ul a prins aripi și în România. Are o mare particularitate acest sport: este destinat exclusiv reprezentantelor sexului frumos. Roxana Ciuhulescu, „vedeta cu cele mai lungi picioare din show-bizzul românesc”, nu putea sta deoparte în a-l practica. Nu doar pentru faptul că, la înălțimea de 1, 92 m, e și cea mai înaltă practicantă din lume. La întrebarea „de ce catchball?”, răspunde chiar ea: „De la început mi s-a părut un sport distractiv, mai ușor de practicat decât voleiul și, mai ales, dedicat exclusiv nouă, femeilor. Mingea e aceeași ca la volei, dimensiunile terenului, la fel, clar, nu puteam sta deoparte! Diferența constă în faptul că arunci mingea cu o mână, sau două, dar doar arunci. În copilărie am făcut shotokan, cât să învâț cîteva tehnici de apărare, apoi am fost selecționată la handbal, în echipa Antilopa. Veneam după un cantonament cu echipa de junioare, mi s-au recomandat două zile de pauză, dar din cauza dorinței de a juca nu le-am respectat, am jucat la senioare și am făcut o ruptură de ligament încrucișat... Ulterior, m-au luat cei de la Dinamo în echipa de volei, dar piciorul meu stâng a cedat din nou...”.
Catchball la 70 de ani!
Roxana continuă: „Către catchball m-a atras Laura Ionescu, antrenoarea de volei a fiicei mele, Ana. Am ajuns la Alpha Tunari, o echipă înființată de doar patru luni, și am câștigat deja primul nostru titlu, Winter Corporate Games. Laura este antrenoarea noastră, dar și jucătoare în același timp. Suntem cea mai nouă echipă de catchball din Liga I. M-a impresionat la acest sport și faptul că există în naționala Israelului o componentă care are 70 de ani! Incredibil!”.
Parteneriatul cu MEIA
Alexandru Antofie, general manager Meia, și Roxana Ciuhulescu. Așa a început totul
Roxana este nu doar imaginea echipei Alpha Tunari, ci și coordonatorul de joc. Parteneriatul dintre Alpha Tunari și firma MEIA a venit firesc. Aici intră pe teren Alexandru Antofie, general manager al firmei: „Am ales Alpha Tunari pe baza relației de prietenie pe care o am cu Roxana Ciuhulescu. Ea era deja imaginea firmei noastre. Ne-am îndreptat către catchball fiindcă ne-am deschis orizonturi noi către sport. Este un sport exclusiv feminin, cu atât mai mult ni s-a părut oportun, fiind o firmă care distribuie ciorapi de damă, colanți pentru fete... Sigur, avem produse unisex, orteze, ciorapi compresivi, jambiere compresive, ciorapi antiderapanți, benzi kinesiologice și sportive. Câștigarea recent de către Alpha Tunari a Winter Corporate Games ne arată că suntem pe drumul cel bun pentru un parteneriat durabil și de succes!”.
Mai multe detalii pe:
{{text}}