Nationala

Gigi Becali i-a făcut echipa lui Iordănescu pentru EURO: „4-2-3-1, ăștia-s jucătorii” » Despre ce rival din Superligă spune: „E mai bun, mai valoros decât Olaru!”

Gigi Becali nu crede că Darius Olaru poate fi titular în naționala României

Articol de Daniel Grigore  —  marţi, 05 martie 2024

În vară, naționala de seniori a României va participa la Campionatul European de fotbal, fiind repartizată într-o grupă cu Belgia, Slovacia și una dintre Islanda, Israel, Bosnia și Ucraina, care se va decide în urma unui play-off # Gigi Becali (65 de ani), patronul FCSB, a schițat echipa ideală pentru turneul final din Germania.

Exercițiul de imaginație a plecat de la întrebarea „Ar face față Florinel Coman în Germania?”, în contextul presupusului interes al celor de la Stuttgart.

„Florinel face față în orice ligă din Europa la ora actuală. Are o viteză demențială, nu ai cum să-l prinzi. Unu contra unu te face praf. Dacă ar avea loc Florinel și Mitriță la națională? Păi, ce? Mbappe nu juca cu Neymar și Messi? Florinel joacă în stânga, pe Mitriță l-aș băga număr 10”, a afirmat Becali la Fanatik Superliga.

Gigi Becali i-a făcut echipa lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024

Ulterior, latifundiarul a numit toți jucătorii pe care i-ar vedea titulari de la mijloc în sus:

„Joc 4-2-3-1, cu Stanciu la mijloc, e jucător de travaliu. Un închizător, Stanciu, Mitriță, Coman, Hagi Ianis și un atacant, poate Drăguș. Și Screciu la închidere, da. Asta este echipa. Screciu, Stanciu, Mitriță, Ianis sau Man, care vrea el, Florinel și un atacant. Așa aș juca eu”.

Gigi Becali: „Mitriță e mai bun, mai valoros decât Olaru. Să nu se supere, îl iubesc”

Dacă pe Coman îl consideră indispensabil pentru națională, nu același lucru se poate spune despre mijlocașul Darius Olaru, și el autor al unui sezon deosebit, cu 14 goluri și două pase decisive în Superligă.

„Olaru? Să mai aștepte. Păi ce să facă? Mitriță e mai bun decât Olaru. Stanciu e numărul 1, nu ai cum să începi echipa fără el. Eu cred că Mitriță e mai valoros. Așa cred eu, să nu se supere, că e al meu și-l iubesc, dar ce vrei? Eu sunt obiectiv.

Ați văzut cum am spus? Mai întâi Ianis, apoi Man. De ce? Că Ianis e al meu, familie. Atunci spun Mitriță, apoi Olaru. Mitriță este jucător de echipa națională, dezmembrează apărările. Numai că el trebuie să mai și paseze în anumite momente, să mai și combine”, a spus latifundiarul.

Dacă am folosi apărarea standard din preliminarii, echipa României, cu „binecuvântarea” lui Becali, ar arăta astfel: H. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - Stanciu, Screciu - Man / I. Hagi, Mitriță, Coman - Drăguș.

Locul lui Moldovan, fără meci jucat de pe 19 ianuarie, de la transferul la Atletico Madrid, ar putea fi luat de Florin Niță (Gaziantep) sau de unul dintre portarii din Superligă, variante fruntașe fiind Marian Aioani, Ștefan Târnovanu și Răzvan Sava.

VIDEO. Gigi Becali îl laudă pe Florinel Coman pentru prestația din FCSB - Petrolul

>

Mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.