Liga 1

Victor Angelescu a ajuns la capătul răbdării: „Nu are ce căuta în Liga 1!”

+20 Foto
Dan Șucu și Victor Angelescu

Articol de Daniel Grigore  —  Tuesday, 05 March 2024

Victor Angelescu, acționar minoritar la Rapid, a comentat fazele controversate de arbitraj din egalul cu Universitatea Craiova, 1-1, în special situația din ultimele minute în care giuleștenii au cerut penalty la intervenția asupra lui Răzvan Oaidă.

Derby-ul care a închis etapa 29 din Superligă, CSU Craiova - Rapid 1-1, a fost presărat cu faze litigioase. Rapidiștii au cerut două penalty-uri, câte unul în fiecare dintre reprize, în prima la Krasniqi, în a doua la Oaidă.

Oltenii au răspuns prin vocea acționarului Mihai Rotaru, care a susținut că ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă la duelul dintre Baiaram și Albu, în urma căruia Ștefan a ieșit cu nasul spart.

Marți dimineață, Victor Angelescu, acționar minoritar la Rapid, a cerut explicații cu privire la faza din minutul 85, în care Oaidă a fost luat pe sus de Maldonado, imediat după ce șutase spre poarta lui Laurențiu Popescu.

Marian Barbu nu a fluierat faultul, în vreme ce arbitrul din camera VAR, Iulian Călin, a confirmat decizia „centralului”.

Victor Angelescu, după Universitatea Craiova - Rapid: „Eroare foarte mare. Nu are loc la VAR în Liga 1!”

„Sunt supărat că nu înțeleg de ce nu ni s-a dat penalty. Nu ne plângem neapărat, dar nu înțeleg decizia. E penalty cât Casa Poporului. Aș vrea să iasă domnul Vassaras să ne explice. Poate nu am înțeles noi, poate a fost ofsaid, poate există o explicație. Poate de data asta s-au tras liniile mult mai repede, a fost ofsaid și atunci OK, nu mai e penalty.

Nu cred că vom face un memoriu, dar vrem o explicație, să ne explice cineva. Am pierdut două puncte, unul pentru play-off. Faza a avut loc pe final, clar că penalty-ul ar fi fost decisiv. Într-adevăr, putea influența lupta la titlu, dar asta este, ce să facem?

Vreau doar să înțeleg ceva. Nu am dubii că arbitrii nu vor să greșească voit împotriva cuiva, doar că sunt arbitri buni și arbitri slabi. Domnul Vassaras trebuie să cearnă. Dacă nu a fost ofsaid în acea fază, a fost o eroare foarte mare. Atunci nu cred că acel arbitru are loc la VAR în Liga 1”, a spus Angelescu la Fanatik, referindu-se la Iulian Călin.

„În rest, nu mi-e frică de arbitraj. Sunt convins că toți vor să arbitreze cât mai bine și o fac echidistant”, a completat acționarul Rapidului.

Victor Angelescu: „Cu FCSB, șansele sunt 50-50”

Angelescu a prefațat și derby-ul cu FCSB din ultima etapă, care va avea loc pe Arena Națională:

„Trebuie să câștigăm cu FCSB. Dacă nu o facem, într-adevăr... nimic nu e imposibil, dar ar fi foarte greu.

Am spus că trebuie să fim la maximum 5 puncte de FCSB în play-off. Dacă nu câștigăm, va fi foarte greu. La egal rămân 12 puncte, 6 după înjumătățire, dar va fi foarte greu. Vor fi meciuri foarte grele, e dificil să câștigi 6, 7 meciuri la rând în play-off.

Va fi un derby, eu zic că șansele sunt 50-50. Suntem locul 1 cu locul 2. Cred că vor conta foarte mult detaliile, dăruirea, cine-și va dori mai mult și cum vom trata anumite momente de joc”.

VIDEO. Conferința lui Cristiano Bergodi după CSU Craiova - Rapid

>

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.