PPTA (Professional Tennis Players Association), organizația creată de Novak Djokovic, cel mai titrat jucător din istorie, a lăudat verdictul TAS în cazul Simonei Halep. Sportivei din România i-a fost redusă suspendarea de la 4 ani la 9 luni.
PPTA a explicat faptul că succesul lui Halep de la TAS nu va da uitării perioada extrem de complicată prin care a trecut. Organizația lui Djokovic este alături de Simona Halep de peste un an și a criticat de-a lungul timpului lentoarea cu care se desfășoară procesul.
Organizația lui Djokovic, alături de Simona Halep
PPTA-ul lui Novak Djokovic a postat un comunicat în care a compătimit-o pe Simona Halep, cea care ar fi trebuit să revină pe teren în luna iulie a anului trecut, atunci când ar fi expirat suspendarea de 9 luni pe care a primit-o.
Aşa cum indică principiile noastre, PPTA susţine toţi jucătorii pentru a avea parte de procese de dopaj corecte. TAS a decis să îi reducă suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni, subliniind un sistem care nu reuşeşte să îi protejeze pe jucători.
Simona a stat deja departe de teren 17 luni după suspendarea primită, pierzând bani, reputaţie şi suferind daune care nu pot fi reparate. Succesul de la TAS nu va şterge cu buretele toate aceste lucruri.
PPTA a lucrat cu Simona şi echipa ei în ultimul an şi vom continua să o susţinem în misiunea de a reveni în competiţii.
Rămânem deschişi colaborării cu ITIA şi adoptării de măsuri logice care să repare un sistem care arată defecte imense. E nevoie să se implementeze un sistem logic şi corect, în beneficiul tuturor
- comunicat Professional Tennis Players Association
Ahmad Nassar, directorul executiv al PPTA, a menționat faptul că acest caz al Simonei Halep a expus defecte profunde ale sistemului care trebuie menționate. Simona Halep a pierdut timp, iar procesul a durat mult mai mult decât ar fi trebuit.
„Partea tristă este că nu este niciun câștigător aici. Nu există o mașină a timpului. Nu poți să te întorci și să mai joci în aceste momente care ți-au fost „sterse” din carieră. Este ceva complet aiurea și greșit cu aceste cazuri care sunt judecate. Cu toții ne dorim un sport curat. Jucătorii sunt cei mai afectați atunci când cineva trișează. Nu este vorba despre a lăsa jucătorii să trișeze, dar aici nu a fost cazul”, a precizat Ahmad Nassar, conform The Athletic.
{{text}}