Liga 1

Dezvăluiri incredibile de dopaj în studioul GSP » „Ne-a dat o pastilă înainte de meci, vedeam pinguini!” + blaturi pe față: „Cele mai multe de pe planetă!”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Thursday, 07 March 2024

Adrian Pitu (48 de ani) a dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu” că a jucat în mai multe meciuri blătuite. Dar și în partide în care doctorul echipei a apelat la diverse metode pentru a le da puteri suplimentare fotbaliștilor.

Cu meciuri la Farul, Sportul Studențesc, Dinamo, Rocar, Oțelul, Bacău ori Steaua, Adrian Pitu spune că „eu peste tot am jucat bine. Sunt modest!”.

>

„La Sportul eram un nebun, intram și driblam câte zece. La Dinamo m-a luat nea Petre Burudu și-acolo m-am accidentat de două ori. Era Hizo antrenor”, începe povestea.

„«Pitule, ăsta-i anul tău!». M-am dus la schi și-am făcut entorsă de genunchi. Greșeala vieții! Când mi-a dat Hizo una după ceafă... «Dispari d-aici!». M-am dus la Rocar, m-am refăcut, am și promovat. Am avut perioadă frumoasă cu Nețoiu, Buduru, Marius Stan”, spune Pitu.

Adrian Pitu: „Blaturi? Cele mai multe de pe planetă! S-au prescris!”

Întrebat direct de Ovidiu Ioanițoaia dacă la Rocar existau blaturi, Pitu n-a stat pe gânduri: „Cele mai multe de pe planetă! S-au prescris! Știți cum era Cooperativa înainte. Asta era, noi ce să facem?”.

Și-a dat detalii din vestiar: „Florin Marin, la un meci, a zis: «Ce facem, jucăm pe bune sau luăm banii?». Alexa a zis: «Jucăm pe bune!». «Bine, tu joci singur pe bune, noi luăm banii». Erau alte vremuri! Dar erau jucători unul și unul”.

Adrian Pitu: „Am luat pastila aia și parcă vedeam pinguini...”

Apoi s-a referit la unul dintre cele mai controversate meciuri. Pe 19 iunie 1999, la meciul de promovare în prima divizie, disputat în compania celor de la UTA, o pastilă-minune a făcut diferența printre jucătorii de la Rocar!

Am avut barajul cu UTA Arad. Când i-am bătut p-ăia cu 2-0 de-am luat pastila și parcă vedeam pinguini... Ne-a dat o pastilă înainte de meci. M-a luat cu frig pe la stomac, s-a terminat meciul, ăia erau leșinați, noi puteam să mai jucăm un meci! Atunci am câștigat și-am promovat.

Nu exista control doping pe vremea aia. I-am cerut s-o văd. «Nu, nu, bag-o în gură». Erau 44 de grade afară, dar ziceai că-s zero grade! Am alergat în meciul ăla...”, a mai povestit fostul mijlocaș.

Rocar a rezistat două sezoane în Divizia A, între 1999 și 2001, perioadă în care a jucat o finală de Cupă, pierdută cu Dinamo, 2-4. În perioada amintită de Pitu, patronul echipei era Gheorghe Nețoiu.

19 iunie 1999 » Rocar - UTA 2-0 (1-0)

  • Au marcat: Vrăjitoarea 20, Streltov 90
  • Rocar: D. Tudor - T. Petre, Macavei, Țermure, Mărgărit, R. Stancu (Tâlvan 69) - C. Dinu (Streltov 66), I. Șerban, Moga (M. Oprea 78) - Vrăjitoarea, Pitu. Antrenor: S. Dumitrescu
  • UTA Arad: Pap - Diaconescu, Botiș, G. Radu (Ciubăncan 50), Găman (Baciu 76), Panin - Todea, Almașan, Zaha - Mariș, Cl. Drăgan (Turcan 69). Antrenor: F. Tisza

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.