Liga Campionilor

Acuzații grave la adresa lui Real: „Există o dorință de a ajuta Madridul, e în subconștientul arbitrilor!”

Willi Orban, strâns de gât de Vinicius la Real - Leipzig 1-1

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 07 martie 2024

Leipzig, eliminată de Real Madrid după 1-1 în returul „optimilor” Ligii (0-1 în prima manșă), contestă arbitrajul italianului Davide Massa, susținând că brazilianul Vinicius trebuia eliminat cu 11 minute înainte să deschidă scorul pe „Bernabeu”. „Arbitrii n-au curaj să pedepsească asemenea jucători. M-a prins de gât cu ambele mâini”, a protestat Willi Orban, căpitanul lui Leipzig.

Leipzig a surprins Madridul, l-a făcut să sufere în ambele manșe ale „optimilor" Ligii. A lipsit însă ceva: lipsa de concentrare a atacanților săi la finalizare a împiedicat echipa germană să surprindă Europa și să elimine Realul.

Acuzații grave la adresa lui Real Madrid, după meciul cu RB Leipzig

Și a mai fost ceva. Subtilul ajutor al arbitrilor pentru „los blancos". Bosniacul Irfan Peljto i-a anulat lui RB un gol în tur (spaniolii au câștigat cu 1-0) invocând un ofsaid controversat. Iar miercuri seară, în manșa secundă, italianul Davide Massa nu l-a eliminat pe Vinicius, deși ar fi trebuit să o facă.

În minutul 54, când scorul era încă nemodificat pe „Bernabeu", brazilianul l-a bruscat pe Willi Orban, lovindu-l puternic cu umărul în spate. Tot Vini era furios după acel contact. S-a repezit spre căpitanul lui Leipzig, l-a strâns de gât și l-a împins încă o dată-n iarbă.

Pentru Massa, nu a fost de „roșu". Cartonașul arătat a fost galben. Tocmai Vinicius a înscris 11 minute mai târziu golul care a decis în cele din urmă calificarea după spectaculosul contraatac în tandem cu Bellingham. Egalarea lui Orban nu i-a mai salvat pe alb-roșii.

„Dacă unul dintre noi ar fi luat de gât un jucător al lui Real Madrid, ar fi fost eliminat sută la sută"

Simțindu-se dezavantajați, cei de la Leipzig au protestat la final. „Dacă unul dintre noi ar fi luat de gât un jucător al lui Real, ar fi fost eliminat sută la sută", a spus fundașul dreapta Benjamin Henrichs.

Stoperul Orban s-a plâns și el la Sky Sports: „Arbitrii n-au curaj să pedepsească asemenea jucători. M-a prins de gât cu ambele mâini. E cel puțin lipsit de respect".

Mai târziu, Willi a postat pe Instagram: „E cartonaș roșu. Dar și arbitrii pot greși, erorile sunt parte a sportului nostru. Și eu m-aș fi putut apăra mai bine la faza golului și noi ar fi trebuit să marcăm mai mult de un gol. Așa că, la naiba, voi sărbători golul meu și ne vom întoarce. Încă o dată și încă o dată".

Emmanuel Petit: „Nu vorbesc de corupție. Arbitrii sunt impresionați de statutul lui Real Madrid"

Nu doar cei implicați direct au contestat arbitrajele la partidele Madridului. Fostul internațional francez Emmanuel Petit, 53 de ani, ex-Monaco, Arsenal, Barcelona și Chelsea, campion mondial și european cu „les bleus", a comentat subiectul la RMC Sport.

„Cred că e în subconștientul arbitrilor", a afirmat Petit. „Am trăit-o pe pielea mea cu Monaco împotriva marelui Milan care domina Europa cu tripleta sa olandeză. Ei jucau des finale de Cupa Campionilor, câștigau scudetto. Au fost greșeli grosolane de arbitraj contra noastră chiar acasă. Flagrante. Vorbeam între noi în vestiar, spuneam că a fost bizar".

Emmanuel Petit, în sezonul 1993-1994, pe vremea când evolua la AS Monaco

A completat: „Nu vorbesc de corupție, nici de conspirație. Dar cred că arbitrii sunt impresionați de statutul lui Real Madrid. E suficient pentru a justifica tot ce s-a întâmplat de mulți ani? Încă o dată, nu susțin că e un complot, că există o dorință de a proteja Real Madrid. Totuși, ce e în subconștientul arbitrilor joacă un rol enorm".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.