Liga 1

Momentul în care Hagi a cedat și l-a sunat pe Becali: „Dă-i drumul că nu mai am ce face cu el!”

Sorin Paraschiv (42 de ani) a vorbit la GSP Live despre scurta perioadă în care a colaborat cu Gheorghe Hagi (59) la FCSB, în vara anului 2007.

Articol de Alexandru Barbu, Alexandru Mone  —  Thursday, 07 March 2024

Sorin Paraschiv (42 de ani) a vorbit la GSP Live despre scurta perioadă în care a colaborat cu Gheorghe Hagi (59) la FCSB, în vara anului 2007.

Sorin Paraschiv era cu gândul la plecarea de la FCSB în momentul în care Gică Hagi a preluat banca tehnică a roș-albaștrilor. Fostul mijlocaș a dezvăluit cum a încercat „Regele” să-l oprească din a se transfera în Italia, la Rimini.

VIDEO. Sorin Paraschiv: „Hagi a încercat să mă convingă să rămân la FCSB”

>

„Cu Hagi am colaborat puțin. Am prins un singur cantonament cu el. Atunci venise oferta din Italia, de la Rimini. În fiecare zi eram la el în cameră și mă întreba: «Para, de ce vrei să pleci în Italia?».

A încercat să mă convingă să rămân, dar eu i-am spus că vreau să plec. Deja aveam 9 ani la echipă, voiam să prind un contract mai bun. Mi-a răspuns: «Para, te rog frumos, nu te duce în liga a doua din Italia. O știu foarte bine. O să îți fie foarte greu! Mai rămâi aici 6 luni, un an, și te ajut să pleci în altă parte».

Normal că nu s-a înțeles cu mine. A doua zi, a luat-o de la capăt: «Nu te duce în Italia, nu te duce în Serie B, cunosc foarte bine campionatul. E un campionat fizic, va fi foarte greu».

Dar nimic din partea mea. După 3 zile, l-a sunat pe Gigi Becali și i-a transmis: «Dă-i drumul că nu mai am ce face cu el!». Deja nu mai eram concentrat la echipă.

Poate prindeam o echipă mai importantă în Europa, dacă îl ascultam pe Hagi. Dar el nu a stat foarte mult la FCSB, a plecat repede. Era și Adi Ilie președinte, era și Levante interesată de mine... Am zis: «Nu, nu, mă duc în Italia». Eram setat”, a povestit Sorin Paraschiv la GSP Live.

Sorin Paraschiv și Gică Hagi, la unul dintre antrenamentele FCSB

Experiența lui Sorin Paraschiv în Italia, la Rimini

Paraschiv a jucat timp de două sezoane în Serie B, la Rimini, pentru care a bifat 50 de prezențe și a reușit 3 goluri.

„A fost bine la Rimini. Am fost aproape de play-off în primul sezon. Salariile erau foarte bune pe vremea aia în Serie B. Cu o lună înainte să ajung eu, promovaseră Juventus și Napoli. A fost cel mai mare salariu din cariera mea.

Am avut o echipă foarte bună. M-am grăbit când am plecat de acolo. Eram o echipă bine văzută în Italia, cu jucători importanți. Portari erau Samir Handanovic și Andrea Consigli!

M-a sunat MM să merg la Urziceni, iar toți colegii mei de la Rimini s-au transferat în Serie A. MM voia să-i răspund imediat. Dacă nu semnam repede, se răzgândea Dan Petrescu. Am fost la botez, la Ghionea, și practic acolo ne-am înțeles. Probabil, dacă mai rămâneam puțin în Italia, prindeam ceva mai bun”, și-a amintit Paraschiv.

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Sorin Paraschiv

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.