Ți se mai spune si sufletul petrecerii? Sau ești cel care nu ratează nicio petrecere și îi place să le organizeze de la zero? Indiferent de categoria în care te regăsești, știi că de la un astfel de eveniment nu ar trebui să lipsească un barman sau măcar o persoană care să se priceapă la cocktailuri.
Dacă ești de părere că ai putea îmbrățișa cu succes o astfel de sarcină și vrei să contribui la crearea unei atmosfere plăcute, atunci e momentul să înveți să pregătești unele dintre cele mai cunoscute cocktailuri. Descoperă mai jos care sunt acestea și istoria din spatele lor:
Old Fashioned
Ai auzit de Old Fashioned? Anumite legende susțin că acest cocktail a fost creat inițial cu whiskey, bitter, apă, gheață și un cub de zahăr, la Pendennis Club, un club pentru domni înființat în 1881, în Louisville, Kentucky, SUA. Se crede că rețeta a fost inventată de un barman al clubului, în onoarea colonelului James E. Pepper, un industriaș producător de bourbon la a treia generație și maestru distilator al vremii. Dacă ești de părere că acest cocktail nu ar trebui să lipsească de la următoarele petreceri, alege un whiskey din oferta magazinelor, aprovizionează-te cu ingrediente și salvează următoarea rețetă:
60 ml whisky scotian sau american
1 linguriță de zahăr fin
2-3 picături de bitter Angostura
Felie de portocală
Cuburi de zahăr
Gheață
Se dizolvă zahărul într-o picătură de bitter, într-un pahar. Se adaugă whiskyul și gheața și se amestecă ușor. Se adaugă restul de bitter și se garnisește cu o felie de portocală.
Margarita
Margarita este un celebru cocktail mexican, preparat cu tequila, suc de lime și Cointreau, servit într-un pahar special cu marginea decorată cu sare sau zahăr. Originea sa este învăluită în mister și legende: unele surse spun că a fost creat pentru o dansatoare alergică la majoritatea băuturilor alcoolice, altele susțin că a fost inventat la o petrecere în Mexic sau că a fost numit după actrița Rita Hayworth. Margarita rămâne unul dintre cele mai populare cocktailuri din lume, servit în diferite variante: pe gheață sau simplu. Iată rețeta:
50 ml tequila
30 ml Cointreau
30 ml suc de lime proaspăt
Sare pentru marginea paharului
Gheață
Se șterge marginea paharului cu o felie de lime și se trece prin sare. Se amestecă tequila, Cointreau și suc de lime într-un shaker cu gheață și se strecoară în paharul pregătit.
Gin Martini
Cunoscut ca unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din lume, băutura este servită într-un clasic pahar de Martini în formă de V. Originea acestui cocktail este destul de vagă și se spune că a fost inspirat dintr-o băutură numită Martinez. Legendele spun că acest predecesor al Martini-ului a fost servit în anii 1860 la Hotelul Occidental din San Francisco, lângă orașul Martinez, California. Conform unor povești, oamenii vizitau frecvent acest hotel și savurau această băutură chiar înainte de a urca la bordul unui feribot de seară pentru a se întoarce în oraș. Iată cum să-l pregătești:
60 ml gin
10 ml vermut uscat
Măsline pentru garnitură
Se amestecă ginul și vermutul într-un pahar cu gheață și se strecoară într-un pahar de cocktail. Se garnisește cu o măslină.
Mojito
Cocktailul Mojito, originar din Cuba secolului al XVII-lea, a fost inițial considerat un remediu medicinal. Cubanezii obișnuiau să consume o băutură cu mentă, lime și zahăr, înlocuind ulterior lichiorul cu rom alb, o modificare atribuită lui Sir Francis Drake. Numele "Mojito" provine din cuvântul african "mojo", care înseamnă magie. Popularizat de Ernest Hemingway în Cuba, acest cocktail a fost prezentat în filme precum "Die Another Day" și "The Rum Diary". Iată cum îl poți prepara:
50 ml rom alb
10 ml sirop de zahăr
5-6 frunze de mentă
30 ml suc de lime
Apă minerală sau sifon
Gheață zdrobită
Se pun menta și siropul de zahăr într-un pahar și se zdrobesc ușor. Se adaugă romul și sucul de lime și se amestecă bine. Se umple paharul cu gheață zdrobită și se completează cu apă minerală sau sifon. Se garnisește cu o felie de lime și frunze de mentă.
Cosmopolitan
Cosmopolitan este un cocktail cu o istorie interesantă și încă neclară în ceea ce privește originea sa. Inițial derivat din Gimlet, băutura a evoluat odată cu descoperirea Cointreau-ului și a câștigat popularitate în anii '80 odată cu adăugarea de suc de merișoare. Aspectul său distinctiv de un roz palid și gustul dulce-acrișor l-au făcut “vedetă” în cultura pop, fiind prezentat în filme și seriale precum “Sex and The City”. Iată rețeta:
40 ml vodcă
15 ml Cointreau
15 ml suc de lime proaspăt
30 ml suc de merișoare
Cuburi de gheață
Se amestecă toate ingredientele într-un shaker cu gheață și se strecoară într-un pahar de cocktail. Se garnisește cu o felie de lime sau coajă de portocală.
Prin urmare, dacă vei introduce aceste cocktailuri în meniul de băuturi al următoarei petreceri pe care o vei organiza, vei satisface gusturile tuturor invitațiilor. În plus, aceste cocktailuri se realizează ușor și sunt foarte aromate, mai ales dacă mizezi pe ingrediente și alcool de calitate.
Sursa foto: Freepik
{{text}}