Campionate

Lionel Messi, victima unui fault brutal care-i putea încheia cariera! » Arbitrul nu a acordat nici măcar un cartonaș galben

Lionel Messi / Foto: DAT (X - fostul Twitter)

Articol de Emanoil Ursache  —  Friday, 08 March 2024

Lionel Messi (36 de ani) a suferit un fault brutal în meciul Nashville SC - Inter Miami, scor 2-2, contând pentru faza optimilor, manșa tur, din Liga Campionilor CONCACAF.

În minutul 77 al jocului, canadianul MacNaughton i-a pus lui Messi crampoanele pe gamba stângă.

Lionel Messi, victima unui fault brutal!

Starul argentinian putea suferi o accidentare care să îi încheie cariera în urma intrării criminale la care a fost supus, însă din fericire a putut continua să joace. Îngrijirile medicale primite de mijlocașul ofensiv au fost suficiente ca acesta să poată termina meciul pe teren.

Intrarea lui MacNaughton nu a fost penalizată de arbitrul mexican al partidei, Marco Antonio Ortiz Navanici, nici măcar cu un cartonaș galben, spre nemulțumirea evidentă a lui Messi, care i-a solicitat centralului sancționarea adversarului său.

+6 Foto
Faultul criminal comis asupra lui Lionel Messi / Foto: DAT (X)

Nici măcar VAR-ul nu a intervenit în vreun fel, deși argentinianul putea să se aleagă cu piciorul rupt.

Gerardo Martino, antrenorul lui Inter Miami, a anunțat la finalul partidei că Lionel Messi se simte bine și se află în afara oricărui pericol de accidentare.

„Leo a terminat jocul cu bine, deși este obosit. Oboseală din cauza faultului pe care l-a suferit, ceva normal în situația sa, dar contează că este bine”, a declarat tehnicianul „Tata” Martino, la finalul meciului.

Lionel Messi și Suarez au salvat-o pe Inter Miami

Inter Miami a avut parte de un meci dificil pe terenul celor de la Nashville, care au condus aproape pe durata întregii partide în urma dublei semnate de Jacob Shaffelburg în minutele 4 și 47.

Gruparea patronată de David Beckham a fost readusă în joc de Luis Suarez și Lionel Messi, cuplul care a scris istorie în atacul Barcelonei.

În minutul 52, Suarez i-a pasat balonul lui Messi, aflat la 22 de metri de poarta adversă, în poziție centrală. Argentinianul a preluat balonul și a înscris cu una dintre execuțiile care l-au consacrat în istoria fotbalului: șut plasat cu interiorul piciorului stâng la colțul lung.

Inter Miami a fost salvată de înfrângere abia în minutul 90 + 5, după o nouă fază care a amintit de Barcelona care câștiga Champions League în 2015. Sergio Busquets i-a așezat mingea pe cap lui Luis Suarez, iar vârful uruguayan nu a iertat din 6 metri.

Meciul retur de pe terenul lui Inter Miami este programat pe 14 martie.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.