Liga 1

Iată sumele cheltuite și veniturile FRF din mandatul lui Răzvan Burleanu pe 10 ani!

Răzvan Burleanu, la Gala Sportului Românesc

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 09 martie 2024

Forul condus de Răzvan Burleanu a oferit bilanțul banilor cheltuiți și veniturile pe ultimul deceniu, perioadă ce a coincis cu mandatul președintelui în funcție. Plus alte câteva cifre interesante despre echipa națională, calificată la Euro 2024.

Conducătorii Federației Române de Fotbal s-au întâlnit în ultimele zile la Sibiu cu reprezentanții cluburilor din primele trei divizii, iar printre subiectele abordate s-a numărat și cel legat de bilanțul financiar al ultimilor zece ani.

Un mic profit la finele lui 2023 pentru FRF: 400.000 de euro

Exact perioada care coincide cu mandatul lui Răzvan Burleanu, 39 de ani, care a preluat șefia forului național în martie 2014.

Printre primele informații oferite pe care oficială reprezentanților fotbalului intern a fost detaliul că veniturile FRF s-au triplat într-un deceniu și există un mic profit.

Conform bilanțului, în 2014, Federația avea un venit de 12,986 milioane de euro, pentru ca 2023 să-l încheie cu un venit de 36,2 milioane de euro, în condițiile în care România s-a calificat la Euro 2024 și și-a atras o sumă importantă din partea UEFA. Forul național a înregistrat o creștere de la an la an.

Tot la fel, s-a observat o creștere și în privința cheltuielilor: FRF a încheiat 2023 cu 35,8 milioane de euro, probabil după alocarea primelor de obiectiv, în condițiile în care în 2014 avea cheltuieli la jumătate, 17,345 milioane de euro.

FRF a investit 10 milioane de euro în loturile naționale

Alte investiții, conform bilanțului FRF:

  • 10,6 milioane de euro - investiții în loturile naționale.
  • 4 milioane de euro - investiții în toate cele 72 de competiții interne.
  • 2 milioane de euro - investiții în proiectele dedicate fotbalului amator.
  • 200.000 de euro - investiții pentru dezvoltarea proiectelor de analiză video și performanță.
  • 1,8 milioane de euro - investiții pentru susținerea implementării strategiei tehnice.
  • 190.000 de euro - investiții în Școala Federală de Antrenori și în Academia Națională de Fotbal.

Naționala României calificată la Euro 2024: 26 de ani este media de vârstă a celor ce ne-au adus biletele pentru Germania

Totodată, iată câteva cifre interesante vizavi de echipa națională a României, calificată la Euro 2024. Cu această ocazie, șefii FRF au prezentat și trailer-ului filmului calificării, „În inima Naționalei”, pe 9 mai va fi avanpremiera, iar de pe 17 mai suporterii pot vedea pelicula în cinematografe.

  • 26 de ani este media de vârstă a celor 32 de tricolori ce-au contribuit la calificare.
  • 6 jucători au depășit vârsta de 28 de ani dintre cei care au avut minute în calificări.
  • 16-4 a fost golaverajul tricolorilor în campania de calificare, cel mai bun din ultimii 16 ani calendaristici.
  • 9 marcatori a avut România în campania de calificare, Alibec, Stanciu și Mihăilă având fiecare câte 3 goluri.
  • 4 assist-uri a adunat Moruțan, ocupând locul 5 în topul pasatori decisivi din preliminarii.
  • 6 victorii, nicio înfrângere, 22 de puncte adunate, singura echipa neînvinsă din grupă care a avut cel puțin o victorie cu fiecare dintre oponente.

8,8milioane de euro a raportat FRF drept venituri comerciale din sponsorizare și publicitate la finele lui 2023. În 2014, acestea erau de doar 1,5 milioane de euro

VIDEO. Răzvan Burleanu, după ce echipa naţională de fotbal a României a fost premiată „Echipa anului” la Gala Sportului Românesc: „Ne dorim să ne depășim și să putem face trecerea la următorul nivel”

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.