Liga 1

Mircea Lucescu și-a spus marele regret, după ce a văzut victoria lui Dinamo cu UTA: „Acest lucru mă doare!”

+25 Foto
Mircea Lucescu ar vrea să vadă mai mulți fotbaliști români la Dinamo

Articol de Remus Dinu, Andrei Furnigă (video), Carmen Dumitru  —  sâmbătă, 09 martie 2024

Mircea Lucescu, 78 de ani, a fost prezent pe „Arcul de Triumf” la victoria lui Dinamo cu UTA, 1-0. La finalul meciului, tehnicianul a remarcat schimbarea în bine a „câinilor”, fără a se feri să-și spună marele of.

Din ce în ce mai aproape de Dinamo în ultima perioadă, Mircea Lucescu e un susținător declarat al lui Zeljko Kopic, despre care a avut numai cuvinte de laudă vineri seara, după a patra victorie dinamovistă din 2024.

Însă Lucescu recunoaște că suferă atunci când vede atât de puțini jucători autohtoni în formula roș-albilor. Doar doi români a avut Dinamo în echipa de start cu UTA, Patriche și Bordușanu, plus încă unul intrat în ultimul sfert de oră, Amzăr.

Mircea Lucescu, după o nouă victorie a lui Dinamo: „Sunt foarte puțini jucători români, iar asta mă doare!”

>

„Dinamo s-a schimbat mult față de toamnă, sunt jucători cu multă experiență în teren. Dar sunt foarte puțini români și asta mă doare!

Oricum, cei care sunt în teren își fac datoria și eu sper, dacă vor reuși să continue în felul acesta, să reușească să se salveze. Dar nu e simplu, și celelalte vor lupta să scape de retrogradare, iar Dinamo o să joace cinci meciuri «afară» și doar patru acasă. Dar ce-mi dă speranțe e prezența lângă echipă a unui antrenor cu multă experiență.

Zeljko e un bun antrenor, a fost alegerea corectă, e un profesionist, e muncitor, vorbește limba engleză, deci poate să comunice cu jucătorii. Echipa joacă pentru a face puncte, nu face un joc spectaculos, e foarte pragmatică”, a observat reputatul antrenor.

+25 Foto
Scenele de război de la Dinamo - UTA

Mircea Lucescu, „talismanul” lui Dinamo?

Întrebat dacă se consideră a fi un „talisman” pentru Dinamo, în contextul deselor vizite pe care le-a făcut la Săftica în ultimele săptămâni, „Il Luce” a spus:

„Când pot, încerc să-i ajut cu sfaturile mele. Sigur, cât se poate, fiindcă nu sfaturile sunt cele care decid rezultatul unui meci”.

Apoi a continuat într-o notă glumeață: „Dacă echipa pierde, spuneți că a mers Lucescu și le-a purtat ghinion. Dacă echipa câștigă, e meritul jucătorilor. Eu n-am niciun merit în toată chestia asta”, a declarat, cu zâmbetul pe buze, Mircea Lucescu.

VIDEO Željko Kopić, conferință de presă după victoria lui Dinamo cu UTA

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.