Tenis

Nemulțumiri legate de revenirea atât de rapidă a Simonei Halep: „Nu am nimic cu ea, dar a fost suspendată nouă luni”

Simona Halep nu a mai jucat la Miami din 2021 FOTO Imago Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  sâmbătă, 09 martie 2024

Tara Moore (31 de ani), jucătoarea de dublu care a avut de așteptat 19 luni pentru a fi exonerată de acuzațiile de dopaj, spune că Simona Halep are parte de un tratament preferențial.

Simona Halep a primit o invitație la turneul de la Miami, 19-31 martie, imediat ce a fost anunțată decizia TAS care i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni. Un gest care a deranjat-o pe britanica Tara Moore.

Jucătoarea de dublu a fost suspendată provizoriu pe 27 mai 2022 în urma unui test pozitiv la steroizi anabolizanți, boldenon și nandrolon. un test recoltat la turneul de la Bogota în 2022.

Ea a avut de așteptat 19 luni, până în decembrie 2023, pentru a fi audiată de Sport Resolutions și apoi exonerată, constatându-se că a mâncat carne contaminată. ITIA a depus un apel la TAS, contestând doar ipoteza infestării cu nandrolon. Deocamdată nu s-a ajuns la o audiere.

Tara Moore, după ce a fost redusă suspendarea lui Halep: Este descurajant”

După anunțul româncei că va participa la turneul de la Miami, Tara Moore a scris pe o platformă socială. Este grozav că Simona Halep este capabilă să se pună pe picioare atât de repede. Păcat că nu se întâmplă același lucru pentru mine și pentru alți jucători care au fost exonerați și care nu sunt parte din lumea bună.

WTA are nevoie de o regulă care să stipuleze că dacă un jucător este găsit fără NICIO VINĂ SAU NEGLIJENȚĂ ar trebui să i se ofere cel puțin o protecție. Nu am primit nici măcar un e-mail de bun venit, iar asta este descurajant”

Ea a continuat să dialogheze cu cei care o urmăresc: Nu cer un wild card la Miami, cer un clasament protejat. De asemenea, ea a fost suspendată timp de 9 luni, la mine s-a constatat că nu am nicio vină sau neglijență după 19 luni.

Din nou, nu am nimic cu Simona. Mă bucur că s-a întors să joace, știu că acest proces este oribil”, a mai scris Moore.

Britanica a vorbit și despre costurile unui astfel de proces în care a încercat să-și demonstreze nevinovăția. Am de plătit să o sumă exorbitantă, am făcut datorii”

Mesajul britanicei după exonerare

Tara Moore a scris un mesaj contondent după decizia din decembrie 2023: „19 luni. 19 luni de timp irosit. 19 luni din reputația mea, din clasamentul meu, din viața mea, s-au scurs încet. 19 luni de suferință emoțională. 19 luni, eu și echipa mea primim răspunsul pe care îl știam de la început.

Tara Moore pe vremea când juca FOTO Imago Images

Va dura mai mult de 19 luni pentru a reconstrui, repara și recupera din lucrurile prin care am trecut, dar vom reveni mai puternici ca niciodată".

Tara Moore era pe locul 88 în clasamentul de dublu în momentul în care a început suspendarea sa provizorie. Britanica a disputat două finale în circuitul WTA de dublu, la Bogota în 2022 și în 2016 la Rio de Janeiro. La Bogota, unde a fost testată pozitiv, ea a făcut pereche cu soția sa, Emina Bektas.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.