Alin Petrache (47 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a transmis un mesaj dur după incidentele de la partida Dinamo - UTA Arad, din etapa #30 a Superligii.
Suporterii „câinilor” au pătruns pe teren, s-au bătut cu cei de la UTA Arad & CSA Steaua și au aruncat cu materiale pirotehnice pe teren. Gazonul s-a deteriorat atât de mult, încât ar trebui schimbat în totalitate pentru ca suprafața respectivă să revină la normal.
Acest lucru este susținut de Alin Petrache, cel care nu a încurajat niciodată disputarea meciurilor de fotbal pe arena de lângă Mănăstirea Cașin.
El a fost extrem de revoltat după ce a văzut imaginile cu conflictul dintre dinamoviști și steliști. A precizat că meciurile cu grad ridicat de risc s-ar putea disputa pe alte stadioane unde securitatea va fi mai mare.
Alin Petrache, enervat de incidentele care au avut loc la Dinamo - UTA Arad
Ultrașii „câinilor” au aruncat în mai multe rânduri cu torțe și petarde pe gazon, distrugând astfel, mai multe locuri, suprafața de joc hibridă.
În plus, aceștia au rupt și mai multe scaune, urmând ca echipa alb-roșie să primească factura pentru daune.
„Ați văzut aceleași scene și data trecută. De fiecare dată când avem astfel de evenimente spuneți că nu ați mai văzut așa ceva.
Acest stadion nu a fost făcut pentru competiții interne fotbalistice, ci naționale și internaționale rugbistice, și pentru antrenamente ale echipelor naționale care veneau pentru Euro 2021. Punct.
Nu are capacitatea de a oferi securitate pentru meciurile de anvergura aceasta. Asta e tot. Eu nu sunt administratorul arenei. Cei de la Agenția Națională pentru Sport decid dacă se va mai juca acolo. Noi suntem în judecată. Nu știu dacă Dinamo riscă să nu mai fie primită pe Arcul de Triumf.
Am privit cu stupoare tot ceea ce s-a întâmplat. Arenele care se vor construi de acum vor trebui să aibă puse la punct modele de securitate pentru a preîntâmpina asemenea evenimente.
Asemenea meciuri ar trebui jucate pe alte arene care să ofere siguranță suporterilor, celorlalți oameni care au venit pentru meci. Vă dați seama ce îngroziți sunt când văd așa ceva. Eu de obicei merg la stadion cu familia, copiii. Să văd asemenea scene?
Din punct de vedere al expertizei pe care o avem, eu știu că pagubele la gazon nu mai pot fi remediate pentru că este un gazon hibrid.
Dacă acea parte de gazon hibrid peste care vine cel natural este arsă, nu se mai poate face nimic decât dacă se schimbă întreaga suprafață. Este imposibil”, a declarat Alin Petrache, pentru Fanatik.
{{text}}