Liga 1

Adrian Porumboiu, verdict în singura fază controversată din Rapid - FCSB: „Denotă un singur lucru!”

+13 Foto
Chemat de Sebastian Colțescu să revadă faza la monitorul VAR, Ovidiu Hațegan a luat o decizie rară și a păstrat decizia din teren.

Articol de Adrian Jitea  —  Saturday, 09 March 2024

Rapid a cerut lovitură de la 11 metri în minutul 28 al derby-ului cu FCSB, la un duel între Rrahmani și Dawa. Chemat de Sebastian Colțescu să revadă faza la monitorul VAR, Ovidiu Hațegan a luat o decizie rară și a păstrat decizia din teren.

Prima repriză a derby-ului de pe Arena Națională a fost lipsită de mari ocazii. Prima acțiune controversată a venit în minutul 28, când Albion Rrahmani a încercat să îl depășească pe Joyskim Dawa în careul advers.

Ovidiu Hațegan, decizie curajoasă în derby-ul Rapid - FCSB

Atacantul gazdelor a acuzat un cot primit în figură. Ovidiu Hațegan nu a dictat nimic, dar a fost atenționat din camera VAR, acolo unde s-au aflat Sebastian Colțescu și George Neacșu.

„Centralul” din Arad a mers să revadă faza pe monitorul montat la marginea terenului. A stat mai bine de un minut pentru a se convinge. A urmărit atent toate unghiurile disponibile și a luat o decizie curajoasă.

Momentul contactului dintre Dawa și Rrahmani / FOTO: Captură TV @Prima Sport 1

Nu a dictat penalty pentru Rapid, sfidând astfel o tradiție bine împământenită, conform căreia „centralii” trebuie să schimbe hotărârile inițiale când sunt convocați la VAR.

Rapid a deschis scorul la câteva minute distanță, când Paul Iacob s-a înălțat la 6 metri de poarta lui Târnovanu. A fost scăpat din marcaj de Lixandru și a înscris fără probleme.

7a fost nota primită de Hațegan din partea GSP. Asistenții Mircea Grigoriu și Sebastian Gheorghe au primit aceeași notă

Verdictul lui Adrian Porumboiu pentru faza controversată din Rapid - FCSB:

Hațegan e numărul 1 de departe și azi a făcut dovada unor calități de excepție! Faza respectivă denotă un singur lucru. Un 11 metri îl dai când toată lumea vede. Într-adevăr, cotul stâng se duce către Rrahmani, dar nu a fost intensitate. El vede și controlează faza. Vede ce vede pe televizor și își dă seama că decizia corectă este că n-a fost penalty. Nu pot judeca un arbitru care a arbitrat perfect pentru o asemenea fază. Nu doar el a fost foarte bun, ci și cei doi asistenți. Fazele de ofsaid au fost sancționate la timp
- Adrian Porumboiu, la Prima Sport

FOTO. Moment special surprins de fotoreporterul GSP, cu o oră înaintea derby-ul Rapid - FCSB » Ce au făcut Săpunaru și Chiricheș

+13 Foto
Moment special cu Săpunaru și Chiricheș, înainte de Rapid - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.