Stranieri

Alexi Pitu, titular la Bordeaux după 158 de zile! » „A fost răsplătit”

Alexi Pitu are o medie de 28 de minute pe meci în acest campionat la Bordeaux Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 10 March 2024

Alexi Pitu, 21 de ani, a apărut în premieră în formula de start la Bordeaux într-un meci de Ligue 2 în 2024, la 0-0 în fața lui Quevilly. A fost doar a 3-a sa titularizare în actualul campionat. „Trei scântei până la pauză. Nu a fost decisiv însă”, a comentat cotidianul local Sud-Ouest.

În sezonul trecut, după ce s-a transferat de la Farul la Bordeaux, în ianuarie 2023, pentru două milioane de euro, Alexi Pitu a jucat în 16 partide în Ligue 2, de șase ori titular, o dată integralist.

Schimbarea antrenorului nu l-a ajutat pe Alexi Pitu

Adus de antrenorul David Guion la girondini, a avut o medie de 36,3 minute pe meci. Fără goluri, fără pase decisive. Acela era campionatul de adaptare, se aștepta mai mult de la el în actuala stagiune.

Echipa s-a prăbușit însă. Locul 3 în 2023, ratând pe ultimii metri promovarea în fața lui Metz (antrenată de Ladislau Boloni), a ajuns la un moment dat în zona retrogradării în 2023-2024.

Conducerea clubului a decis să-l înlocuiască pe 12 octombrie pe David Guion cu spaniolul Albert Riera, ex-jucător la Bordeaux. Schimbarea nu l-a ajutat pe Alexi.

1gol și două pase decisive a reușit Alexi Pitu în această ediție de Ligue 2, gol la 2-1 cu Valenciennes (16 septembrie) și assisturi la 1-3 cu Bastia (4 noiembrie) și 2-1 cu Paris FC (25 noiembrie).

Alexi Pitu a avut 5 meciuri la rând fără minut pe teren în 2024

Cu noul tehnician, Pitu nu a mai apărut în primul „11" mai mult de cinci luni. Ultima dată fusese titular pe 3 octombrie, la 1-1 cu Caen acasă. A evoluat 66 de minute atunci.

Începutul lui 2024 l-a găsit într-o situație și mai rea. Aproape o lună, între 29 ianuarie și 24 februarie, nu a prins niciun minut pe teren. În patru partide, nici nu a fost inclus în lot.

3meciuri a avut Alexi Pitu ca titular în acest sezon în liga secundă franceză: 2-0 cu Amiens (26 august), 1-1 cu Caen (3 octombrie) și 0-0 cu Quevilly, pe 9 martie. În Cupă a fost de trei ori titular, două integralist

„Paradoxal, Alexi Pitu a fost mai puțin influent în repriza secundă”

Pe 2 martie, Riera a apelat din nou la el. Pitu a intrat în minutul 76 la 2-2 împotriva lui Rodez, o prestație care l-a convins pe antrenor. Și sâmbătă, a fost titularizat întâia oară de Riera în Ligue 2. Trecuseră 158 de zile de la precedenta partidă în care jucase din minutul 1.

Împotriva lui Quevilly (0-0), extrema stângă a primit nota 5 (calificative de la 1 la 10) în Sud-Ouest. „Românul a fost răsplătit pentru jocul bun de la Rodez cu un prim start în era Riera. A avut un joc curat, cu trei scântei până la pauză: o pasă frumoasă în adâncime pentru Vipotnik, o combinație cu Diaz și un dribling în zonă urmat de centrare", a comentat cotidianul bordelez.

Sud-Ouest a observat însă și că „paradoxal, Pitu a fost mai puțin influent în repriza secundă, când jocul s-a accelerat și au apărut mai multe spații. Nu a fost decisiv". Fiind înlocuit în minutul 79.

Alexi are o medie de 28 de minute pe meci în acest sezon de Ligue 2.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.