Campionate

Boloni și Metz, a doua victorie consecutivă în Franța » Succes crucial pentru evitarea retrogradării

Ladislau Boloni, a doua victorie consecutivă în Franța, foto: Imago

Articol de Romeo Ene  —  Sunday, 10 March 2024

Metz, echipa antrenată de Ladislau Boloni (70 de ani), a câștigat al doilea consecutiv în Ligue 1, după ce a învins-o pe teren propriu pe Clermont, scor 1-0.

Metz obținuse etapa trecută prima victorie în campionat după 98 de zile. Pare că acela a fost declicul de care avea nevoie trupa lui Boloni, care a obținut un succes în fața unei contracandidate pentru evitarea retrogradării. Clermont e pe ultimul loc în Ligue 1, cu 17 puncte, în timp ce Metz rămâne pe locul 17, cu 23.

Metz, victorie cu Clermont în Franța

Metz, aflată pe penultimul loc în Franța, a avut nevoie de o lovitură de la 11 metri pentru a deschide scorul cu Clermont. Andy Pelmard (23 de ani), apărătorul oaspeților, a comis un fault în minutul în minutul 31, iar arbitrul a dictat penatly pentru trupa lui Boloni.

Lovitura de la 11 metri a fost transformată de vârful georgian Georges Mikautadze (23 de ani), cel care a ajuns la trei partide consecutive în care marchează. Este golgheterul lui Metz, cu 5 reușite.

Golul georgianului i-a adus liniștea lui Boloni, care a propus ulterior un joc de așteptare, fără să fie spectaculos, la adăpostul acestui rezultat. Clermont nu a contat în atac și nu a reușit să desfacă apărarea lui Metz.

S-a terminat 1-0 pentru Metz, care obține a doua victorie la rând. Este pentru prima dată în acest sezon când echipa pregătită de Boloni leagă două victorii consecutive.

În urma acestui sezon, Metz speră în continuare să evite retrogradarea. Este la 2 puncte de Lorient, ocupanta locului ce asigură prezența la barajul pentru menținerea în Ligue 1. Aceeași distanță este și față de Nantes, ocupanta ultimului loc ce asigură rămânerea în Ligue 1.

Pentru Metz urmează duelul din deplasare cu Reims, partidă ce va avea loc duminică, 17 martie, de la 16:00.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.