Atletism

Ce au făcut atleții români la Cupa Europeană de aruncări de la Leiria

Bianca Ghelber // FOTO: Imago

Articol de Roxana Fleşeru  —  duminică, 10 martie 2024

Alin Firfirică a cucerit aurul la aruncarea discului, iar Bianca Ghelber și Alexandru Novac au fost pe poziția a doua la aruncarea ciocanului, respectiv aruncarea suliței.

Aruncătorii români s-au testat în acest weekend în Portugalia, la Leiria, în cadrul Cupei Europene.

Sâmbătă, Alin Firfirică s-a impus în proba de aruncare a discului, având cea mai bună performanță 66,07 metri. Pe locul secund s-a clasat Simon Pettersson cu 63,08 metri, iar al treilea a fost germanul Daniel Jasinski, cu 61,84 metri.

În finala masculină B la aruncarea ciocanului, Dragoş Ionuţ Nicorici s-a clasat pe ultimul loc, 12, cu 65,98 metri.

Două medalii de argint

Duminică, au intrat în concurs Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului, Alexandru Novac la aruncarea suliței și Dragoș Toader la aruncarea greutății.

Ghelber s-a clasat pe poziția a doua cu 71,66 metri pe care i-a reușit din prima încercare. Medalia de aur i-a revenit danezei Katrine Koch Jacobsen (71,95 m), iar cea de bronz italiencei Sara Fantini (70,58 m).

Novac a cucerit și el argintul, cea mai bună aruncare a atletului tricolor măsurând 80,73 metri, Pe primul loc s-a clasat ucraineanul Artur Felfner (81,89 m), iar pe poziația a treia grecul Ioannis Kyriazis (80, 52 m).

Toader s-a clasat pe poziția a patra cu un rezultat de 20, 43 metri din a patra încercare.

Grație rezultatelor băieților echipa României s-a clasat pe prima poziția cu 4.416 puncte, depășind Germania (4.272 p) și Spania (4.271 p).

România nu are deocamdată niciun aruncător calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, FRA contând până acum pe patru sportive: Melvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton).

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.