Liga 1

Dezvăluiri geniale din vestiarul unei foste echipe din România: „Ne duceam la biserică și ne rugam să plouă, să crească ciupercile!”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday, 11 March 2024

Adrian Pitu (48 de ani), fost mijlocaș la FCSB, a povestit episoade inedite din perioada Sportul Studențesc la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

„Am jucat trei ani la Sportul Studențesc. Era Mircea Rădulescu antrenor. Jucători Șumudică, Bica, Stănici... Șumudică dădea câte trei goluri pe meci. Am prins și perioada în care jucam meciurile de la Târgu Jiu. Ne duceam cu trenul, zici că eram Cireșarii”, își începe poveștile Pitu.

>

Adrian Pitu: „Dacă făcea ciuperci, luam banii! Vindea de rupea”

„Jucam la Târgu Jiu și după veneam acasă. Chef înainte și după! Era unul Fofo (n.r. Florin Bălan, primul patron al echipei Sportul Studențesc, în perioada 1995-1996, supranumit „Regele Ciupercilor”) care creștea ciuperci și noi ne rugam să plouă.

Ne duceam la biserică și ne rugam să plouă. Ăla dacă făcea ciuperci, luam banii. Vindea de rupea și plătea jucătorii. Dădea fără milă. Nu ploua, nu luam banii”, a dezvăluit amuzant fostul mijlocaș.

„În primul meci cu Iașiul, 3-0, a dat Șumudică trei goluri. Nea Mircea Rădulescu era un boem, iar înainte de meci ne chema Fofo la el, avea vilă, piscină, cu de toate. Și-acuma... Ce vrei whisky, mâncare. Totul înainte cu o seară de meci. Mâncam, beam de toate. Câștigam încontinuu”, a mai spus fostul jucător.

Îmi amintesc că Fofo ne-a chemat într-o zi, înaintea unui meci cu Poli Iaşi, la dânsul acasă, era o vilă mare, frumoasă, impunătoare. Ne invitase la masă. Am mers toată echipa, cu tot cu antrenori. Când am ajuns, ce să vezi? Numai ciuperci! Gătite în toate felurile! Am rămas cu gura căscată

Marius Șumudică, fost jucător Sportul pentru specialarad.ro

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.