Stranieri

Lui Gaziantep îi merge bine fără Șumudică » Deian Sorescu și Denis Drăguș, marcatori în victoria cu Besiktas! Florin Niță a apărat un penalty

Deian Sorescu a deschis scorul în partida dintre Gaziantep și Besiktas, foto: Twitter

Articol de Romeo Ene  —  Monday, 11 March 2024

Deian Sorescu (26 de ani) și Denis Drăguș (24 de ani) au marcat pentru Gaziantep în duelul cu Besiktas, din etapa #29 a campionatului Turciei. Gazdele s-au impus cu 2-0. Florin Niță (36 de ani) a apărat o lovitură de la 11 metri în minutul 90.

Este primul meci pe care Gaziantep îl dispută în Turcia după plecarea lui Marius Șumudică (53 de ani). Florin Niță, Alexandru Maxim, Denis Drăguș și Deian Sorescu au fost titularizați de noul antrenor, Selcuk Inan. Și nu au dezamăgit, ba chiar au fost decisivi în victoria lui Gaziantep.

Deian Sorescu a deschis scorul în Gaziantep - Besiktas » Denis Drăguș a înscris golul 2, iar Niță a apărat un penalty

Gaziantep are mare nevoie de puncte în Turcia pentru a evita retrogradarea. Formația din Turcia nu a mai câștigat un meci oficial de pe 11 februarie, atunci când s-a impus pe terenul lui Istanbulspor, scor 3-1.

Sorescu a înscris al doilea gol pentru Gaziantep, de la venirea în Turcia. Reușita a venit după o greșeală mare în apărarea lui Besiktas. Un apărător a trimis o pasă greșită, iar jucătorii lui Gaziantep au realizat o fază de toată frumusețea, din doar patru pase. Mingea a ajuns la Sorescu, care l-a învins pe portarul Mert Gunok (35 de ani), după un șut din interiorul careului, în minutul 9.

Denis Drăguș a dublat avantajul echipei sale în minutul 85, după o acțiune individuală de toată frumusețea. El a expediat un șut din interiorul careului, iar portarul oaspeților nu a avut replică.

Besiktas putea reduce din diferență în minutul 90, după un penalty comis chiar de Sorescu! Totuși, Niță nu s-a lăsat păcălit de Cenk Tosun (32 de ani), atacantul lui Besiktas, și a păstrat intactă poarta echipei sale.

Denis Drăguș, foto: Facebook Gaziantep

Maxim a fost înlocuit în minutul 90+1, cel mai probabil la trecerea timpului. Același lucru s-a întâmplat și cu Drăguș, schimbat în 90+4.

S-a terminat 2-0 pentru Gaziantep, care a urcat pe locul 15, deasupra locurilor retrogradabile, după 29 de etape, cu 31 de puncte! De cealaltă parte, Besiktas rămâne pe locul 4, cu 46 de puncte.

„Sunt foarte fericit pentru această victorie. A fost un start bun pentru noul antrenor. Suntem pe un drum bun, a fost o seară reușită pentru toată lumea”, a spus Drăguș după victorie.

Vreau să spun că am reușit o victorie importantă. Sunt foarte fericit. Trebuie să păstrăm același nivel și meciurile următoare. Trebuie să continuăm lupta!
- Deian Sorescu

Marius Șumudică a rezistat doar 182 de zile după întoarcerea la Gaziantep

Șumudică nu a reușit să-i îndepărteze pe roș-negri de zona retrogradării, a câștigat numai două meciuri în campionat în ultimele 16 etape (șapte înfrângeri, șapte egaluri) și, în final, a pierdut toată susținerea la club.

Președintele, membrii Consiliului de Administrație, fanii, nici în vestiar nu mai era dorit de o parte dintre jucători. Legătura s-a rupt iremediabil.

Miercuri, la 182 de zile după întoarcerea la Gaziantep, a fost anunțată despărțirea de Șumudică. Formația era pe poziția a 18-a, tot sub linia roșie.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.